Whatsapp’ın çoklu cihaz özelliği yakında geliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın çoklu cihaz desteğinin bir efsane olduğunu düşünüyorsanız sizi suçlamayız. Böyle bir özelliğin haberi ilk olarak geçen yılın sonlarında sızdırıldı. WABetaInfo’ya göre, yaklaşık bir yıl sonra bu özelliğin yakında platformda piyasaya sürüleceği görülüyor.

WhatsApp habercisi, gelecekteki bir beta sürümünde bekleyen özellik ile ilgili yeni bilgileri ortaya çıkardı. Bu özellik ile dört cihaza kadar tek bir WhatsApp hesabı aynı anda kullanılabilecek.

Bu özellik hala “bağlantılı cihazlar” olarak adlandırılır ve kullanıcıların “tarayıcınızdan, bilgisayarınızdan veya Facebook portalınızdan mesaj göndermesine veya almasına” olanak tanır.

HER CİHAZDAN AYRI AYRI ÇIKIŞ

Şu anda, gelecekteki derlemeyi çalıştıran kullanıcıların özelliğe erişmeyi kabul etmesi gerekecek. Bu işlem tamamlandıktan sonra bağlantılı cihazlarının bir listesi görünecektir. Kullanıcılar daha sonra gerekirse her cihazdan ayrı ayrı çıkış yapabilir.

Kullanıcıların özelliği etkinleştirmeyi seçmesi durumunda mevcut tüm oturumların kapatılacağını belirtti. Böylece tüm cihazlarda yeniden oturum açmanız gerekecek.

İNTERNETE BAĞLI OLMAYA GEREK YOK

Önceki raporlar birincil telefonunuzun internete bağlanması gerekip gerekmediğini netleştirmese de, yeni bilgiler her cihazın bağımsız olarak bağlanmasına izin verileceğini belirtiyor. Bu, WhatsApp’ı PC’nizde kullanmak istiyorsanız telefonunuzun internete bağlı olmasına gerek olmadığı anlamına gelir.

Bu özelliğin beta test kullanıcıları için ne zaman kullanılabilir olacağını açıklanmadı. Bunun nedeni olarak ise özelliğin bazı özelliklerinin “hâlâ hazır olmadığını” gösterildi.

Whatsapp Beta kullanıyorsanız, her an telefonunuza gelecek olan güncellemeyi bekleyebilirsiniz.

 

Exit mobile version