WhatsApp’ı Görüntülü Aramaya Kapatma

whatsapp görüntülü arama özelliğini kapatma

WhatsApp akıllı telefonlarda kullanılan mesajlaşma uygulamasıdır. WhatsApp’ın en çok kullanılan özelliklerden bir tanesi de görüntülü arama özelliğidir. Cep telefonu numaranızı ekleyip, sizleri bu şekilde arama yaparak rahatsız eden kişiler varsa, bu özelliği kapatabilirsiniz.

WhatsApp’a gelen güncellemeler bazı insanların hayatını kolaylaştırırken, bazılarının da canını sıkıyor. Milyonlarca kişi WhatsApp’ın arama özelliğini kullanıyor. 7’den 70’e herkes cep telefonu kullanıyor. Tanımadığınız bir kişi cep telefonu numaranızı ekleyip, görüntülü arama yaparak sizi rahatsız edebilir. WhatsApp’ın bu özelliğini kullanmak istemiyorsanız, yapacağınız işlemler dâhilinde kapatabilirsiniz.

WhatsApp Görüntülü Arama Nasıl Kapatılır?

Cep telefonunuzun ayarlar kısmına girdikten sonra uygulamalar simgesine girin. Burada WhatsApp uygulamasını seçin. Uygulama izinleri kısmını açın. Karşınıza açılan pencereden kamera simgesini tıklayarak pasif hale getirin.

İOS işletim sistemine sahip olan cep telefonlarında, WhatsApp’ın bu özelliğini kapatmak isteyenlerde yapacakları işlem için aynı yol izlenir.

Görüntülü konuşma özelliğini pasif hale getirdiğinizde, durum paylaşımı ve fotoğraf çekim özelliği de kapanmış olacak.

Exit mobile version