WhatsApp’a “sonsuza kadar” sessize alma seçeneği geldi

Hem özel hayatta hem de iş dünyasında en çok kullanılan uygulamaların başında gelen WhatsApp, kullanıcıların talepleri doğrultusunda kendini geliştirmeyi sürdürüyor. Bu doğrultuda yapılan son yenilik ise, sohbet bildirimlerini sessize alma seçenekleri içine “Her zaman“ın eklenmesi oldu.

Daha önceki zamanlarda WhatsApp uygulamasında bu ayarı aktif hale getirmek isteyen kullanıcılar, bildirimleri 8 saatliğine, 1 haftalığına veya 1 yıllığına kapatabiliyorlardı. 8 saat ve 1 hafta seçeneklerinde herhangi bir değişiklik olmazken, 1 yıl kaldırılarak yerine “Her zaman” eklendi.

2.20.201.9 ve üstü sürüme sahip olanlar kullanabilecek

WhatsApp’ında bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcılar, uygulamanın en az 2.20.201.9 sürümünü telefonlarına yüklemeleri gerekiyor ancak şu anda son sürümü dahi kullanıyor olsalar bile özelliğin aktif hale gelmesi birkaç günü bulabilir.

WhatsApp’ta sohbet veya grup bildirimleri nasıl sessize alınır?

WhatsApp uygulamanıza belirli kişilerin veya grupların sohbet bildirimlerini almak istemiyorsanız takip etmeniz gereken adımlar oldukça basit. İlk olarak sessize almak istediğiniz kişiyle veya grupla olan sohbet penceresini açmanız gerekiyor.

Telefonunuz iOS işletim sistemine sahipse; sohbeti açtıktan sonra kişinin veya grubun isminin üstüne basarak açılan menüden “Sessiz” seçeneğinden bildirimlerin ne kadar süre sessize alınmasını istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Telefonunuz Android işletim sistemine sahip bir cihaz ise; sohbeti açtıktan sonra sağ üstteki menüye basarak “Bildirimleri sessize al” seçeneğine basıp yine istediğiniz süreyi seçmeniz yeterli olacaktır.

Exit mobile version