WhatsApp’a Face ID/Touch ID kilidi nasıl konulur?

WhatsApp Face ID

WhatsApp bütün özel ve iş hayatımızın yazışmalarını yürüttüğümüz anlık bir mesajlaşma uygulaması… Hal böyle iken uygulamanın güvenliği oldukça önemli. Peki, WhatsApp’a Face ID veya Touch ID ile ekran kilidi koyabileceğinizi biliyor muydunuz?

Telefonlar, artık en kişisel eşyamız, en yakın arkadaşımız konumunda… Kişisel tüm mesaj ve görsellerin yer aldığı bu cihazlarda, gizlilik ve güvenlik ise kullanıcılar tarafından oldukça mühim bir noktada tutuluyor. Mesela WhatsApp uygulaması… Çeşitli güvenlik alternatifleri sunan uygulama, şimdi de Face ID ya da Touch ID ile ekran kilidi koyma özelliğini sunuyor. Bu şekilde uygulama oldukça güvenli bir konuma geliyor. İşte iPhone akıllı cihazlarda yapabileceğiniz WhatsApp Face ID veya Touch ID ekran kilidi yapmanın en basit yolu…

FACE ID VEYA TOUCH ID EKRAN KİLİDİ YAPMANIN YOLLARI

Kısaca ekran kilidi adı ile bileceğiniz özelliği iPhone telefonlarınıza kurmanın basit ve pratik bir yöntemi var. İlk olarak akıllı telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin. Burada karşınıza çıkan seçeneklerden Hesap yazısına tıklayın. Daha sonra Gizlilik alternatifine dokunup “Ekran Kilidi” yazısına komut verin.Telefonunuza uyumlu olacak şekilde Face ID iste veya Touch ID iste yazısını göreceksiniz. Bu adımı aktif ettikten sonra artık WhatsApp uygulamasını her açtığınızda içeriğini göstermeden ilk olarak telefonunuza göre ya yüzünüzü gösterecek ya da parmak izinizi okutacaksınız. Böylelikle özel yazışmalarınızın yer aldığı WhatsApp’ınızı sizin dışınızda hiç kimse açmayacaktır. Arzu ederseniz, kilidinize ”Anında”, 1 dakika, 15 dakika ya da 1 saat sonra şifre iste seçeneklerinden birini tanımlayarak zamanlama koyabilirsiniz.

Son olarak unutmayın; WhatsApp uygulamanız kilitli durumda olduğu zamanlarda da bildirimler üzerinden gelen mesajları cevaplayabilir, aramaları açabilirsiniz.

Exit mobile version