WhatsApp Yeni Özellikler Getiriyor

Meta'nın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android ve iOS için birkaç yeni özelliği sunmaya hazırlanıyor. Gelin bu özelliklere birlikte bakalım...

Dünyada 2 milyar bir kullanıcı kitlesine sahip olan WhatsApp, yaptığı güncellemelerle sürekli kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya devam ediyor. 2022 yılında bir dizi yeni güncellemeleri de getirecek olan popüler mesajlaşma uygulaması, yıl bitmeden güncellemelerle bir takım yenilikler getiriyor. WhatsApp’ın Android ve iOS için çeşitli renklerde tüm kalp emojilerine animasyon eklemeyi planlıyor. Bu, platformun üzerinde çalıştığı söylenen mesaj tepki özelliğiyle bağlantılı olacak. Bu özellik, kararlı bir güncelleme ile WhatsApp Web/Masaüstü’ne eklenmişti. Haber, Meta’ya ait anlık mesajlaşma uygulamasının, kullanıcıları uçtan uca şifreleme hakkında bilgilendirmek için iOS sürümündeki Çağrı ve Durum ekranında iki yeni görsel üzerinde çalıştığının bildirilmesinden birkaç gün sonra geldi.

WhatsApp Kalp Emojilerinin Animasyonunu Tüm Renklerde Getiriyor

WhatsApp ile ilgili önemli bilgileri paylaşan WABetaInfo’nun özellikli izleyici raporuna göre; geliştiriciler uygulamadaki tüm kalp emojilerine animasyon getirmek için çalışıyor. Şu anda, Kırmızı kalp emojisinin tüm platformlarda animasyonu var. En son geliştirmeyle birlikte, mevcut tüm renkli kalp emojilerinin animasyonu alacağı ifade ediliyor.

WABetaInfo, iOS için WhatsApp’ta kalp animasyonunun bir ekran görüntüsünü paylaşırken; WhatsApp’ın aynı özelliği Android için WhatsApp’ta da yayınlamayı planladığını söylüyor. WABetaInfo, şu anda geliştirme aşamasında olduğunu ve beta test kullanıcıları için gelecekteki bir güncellemede yayınlanacağını söyledi.

Bu özellik, daha önce tespit edilen mesaj tepkileri özelliğinin bir parçası olacak. WhatsApp’ın, kullanıcıların bir sohbette belirli bir mesaja belirli emojilerle tepki vermesine izin verdiği söyleniyor. Bir mesaja kimin tepki verdiğini gösteren bir tepki bilgisi sekmesi de vardır. Mesaj tepkilerinin bireysel sohbet dizilerine ve grup sohbet dizilerine dağıtıldığı bildiriliyor.

Aramalar da Uçtan Uca Şifrelenecek

Son zamanlarda, WABetaInfo tarafından yayınlanan bir rapor; WhatsApp’ın kullanıcıları uçtan uca şifreleme hakkında bilgilendirmek için Çağrı ve Durum’da iki yeni gösterge üzerinde çalıştığını söyledi. Özellik, WhatsApp’ın iOS sürümünde tespit edildi. Android kullanıcılarına sunulup sunulmayacağı konusunda netlik yok. Bu özelliğin amacı, kullanıcılara mesajların yanı sıra kişisel aramalarının ve durumlarının da uçtan uca şifreleme ile korunduğunu bildirmektir.

WhatsApp Sesli Aramalar İçin Yeni Arayüz Getiriyor

WhatsApp, Android, iOS, Web ve masaüstü kullanıcılarına yeni özellikler sunma konusunda çalışmalarını sürdürüyor. WhatsApp’ın geliştirme aşamasında olan birçok özelliğini ise daha önce çeşitli haberlerde gündeme getirmiştik. Şimdi ise WhatsApp’ın geliştirme aşamasında olan yeni bir özelliği, aslında yeniliği ortaya çıktı. Görünüşe göre bu yenilik, WhatsApp’tan sesli arama yapanları yakından ilgilendiriyor.

WABetaInfo’nun aktardığına göre, WhatsApp artık sesli arama yaptığınızda karşınıza çıkacak yeniden tasarlanan bir arayüz üzerinde çalışıyor. Böylece WhatsApp sesli arama arayüzünü daha kompakt ve modern bir tasarıma kavuşturacak. Özellikle sesli grup aramaları yaparken yeni arayüz göze hoş geliyor.

Yukarıdaki ekran görüntüsünde ise WhatsApp’ın sesli arama arayüzünün öncesi (solda) ve yeniden tasarlanan hali mevcut.

WhatsApp’ın yeni sesli arama arayüzü henüz kararlı olarak kullanıcılara sunmadı. Bazı WhatsApp beta kullanıcıları bu arayüzü deneyimleyebiliyorlar.

Exit mobile version