WhatsApp, Yeni Kararı Yalanladı

WhatsApp, sabah saatlerinde Rekabet Kurumu’ndan gelen açıklamaları yalanladı. Bu açıklamaya göre, yeni gizlilik sözleşmesi Türkiye’de uygulanmayacaktı. Fakat şimdi, WhatsApp’tan gelen açıklama bunun yalan olduğunu doğruluyor.

Bugün sabah saatlerinde paylaştığımız haberde, Rekabet Kurumu’nun açıklamasına yer vermiştik. Bu açıklama Türkiye’de gizlilik sözleşmesinin uygulanmayacağını ve herhangi bir yaptırım olmayacağını iddia ediyordu.


Benzer İçerik: WhatsApp Gizlilik Politikalarını Kabul Etmeyenler Bazı Özellikleri Kullanamayacak


WhatsApp açıklama yaptı: Türkiye hakkında kesin bir kararımız yok

Habertürk’ün haberine göre, WhatsApp’ın bunu yalanladığı açıklamaları öğreniyoruz. Açıklamada ”Güncellemenin Türkiye’yi kapsamayacağına dair kesin bir kararımız henüz bulunmuyor.” sözleri yer alıyor.

WhatsApp’ın bu konuda kesin bir kararı olmadığını öğreniyoruz. Rekabet Kurumu’nun açıklamasında, sözleşmeyi onaylayanlar dahil kimsenin bu sözleşmeden etkilenmeyeceği söylenmişti.

Yetkililer ayrıca “Atılacak adımlar için ilgili makamlarla görüşmeye devam ediyoruz ve herkes için güvenlik ve gizlilik esaslı iletişim sağlamak konusundaki kararlığımızı koruyoruz.” sözlerini de açıklamalarına ekledi.

WhatsApp, iddiaları yalanladı
WhatsApp, iddiaları yalanladı

“Güncellemenin Facebook ile veri paylaşımı haklarını genişletmediğinin ve kullanıcılarımızın arkadaşlarına veya ailelerine yolladığı kişisel mesajların gizliliğini etkilemediğinin altını çizmek isteriz. Güncellememizi tüm dünyada kademeli olarak hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ayrıca dünya genelinde, güncelleme onayına sunulan kullanıcıların çoğunluğunun güncellemeyi kabul ettiğini belirtmek isteriz.”

WhatsApp gizlilik sözleşmesi, Türkiye’de hala geçerli

WhatsApp’a göre, bu sözleşmeyi dünya çapında çoğu kullanıcı kabul etmiş durumda. Açıklamalardan anladığımız kadarıyla bu konuda henüz kesin bir karar verilmiş değil. Aynı zamanda WhatsApp ısrarla mesajların gizli kaldığının altını çizmeye devam ediyor.

Bu açıklamalardan sonra, önceden paylaştığımız kısıtlamaların geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bu sözleşmeyi kabul etmezseniz, uygulama yavaş yavaş kullanılamaz hale gelmeye başlayacak. Böylece zamanla sohbetlerinize ve aramalarınıza erişemeyeceksiniz ve uygulama tamamen işlevsiz olacak.

Ayrıca Türkiye’nin de şimdilik bundan muaf olmadığını söyleyebiliriz. WhatsApp’ın açıklamalarına göre henüz kesin bir karar yok. Fakat yenilikleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Exit mobile version