WhatsApp yeni güncellemesi Facebook veri paylaşımını zorunla hale getiriyor

WhatsApp, Facebook tarafından sunulan diğer ürün ve hizmetlerle daha iyi entegre olmak için gizlilik politikasını ve hizmet şartlarını güncelledi. Yeni bir özelliğin veya yeni işlevler ekleyen güncellemenin aksine, anlık mesajlaşma uygulaması değişikliği bu hafta başlarında neredeyse sessizce getirdi. Bununla birlikte, Salı günü ortaya çıkan bir uygulama bildirimi ile Android ve iPhone kullanıcılarını bilgilendirdi. Bildirim, WhatsApp’ın gizlilik politikasına ve hizmet şartlarına getirdiği değişikliklere bir bakış sağlar. Kullanıcılara ayrıca, güncellemeyi doğrudan tam ekran bildiriminden kabul etme seçeneği de sağlanmıştır.

PlayStation 1 oyunu 22 yıl sonra tamamladı

WHATSAPP GİZLİLİK POLİTİKASI ÖZEL BİLGİLERİ İÇERİYOR

Değişiklikler açısından, WhatsApp’ın güncellenmiş gizlilik politikası ve hizmet şartları, uygulamanın kullanıcı verilerini nasıl topladığı ve işlediği hakkında ek bilgi sağlar. Uygulama tarafından kesin veri toplama hakkında ayrıntılar sağlamak için İşlemler ve Ödeme Verilerinin yanı sıra Konum Bilgileri de dahil olmak üzere yeni bölümler vardır. WhatsApp, mesajlaşma uygulaması aracılığıyla gerçekleşen iş etkileşimleri hakkında özel bilgiler de içeriyor.

Hem güncellenmiş gizlilik politikasında hem de hizmet şartlarında bulunan en dikkate değer değişiklikler, WhatsApp’ın Facebook ve yan kuruluşları ile bilgileri nasıl paylaştığı ile ilgilidir.

WHATSAPP FACEBOOK ŞİRKETİYLE PAYLAŞTIĞI BİLGİLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

WhatsApp, Facebook şirketleriyle paylaştığı bilgilerin ayrıntılarını içeren özel bir SSS bölümünde belirtti: Diğer Facebook Şirketleri ile paylaştığımız bilgiler, hesap kayıt bilgilerinizi (telefon numaranız gibi), işlem verilerini, hizmetle ilgili bilgileri, Hizmetlerimizi kullanırken başkalarıyla (işletmeler dahil) nasıl etkileşim kurduğunuza ilişkin bilgileri, mobil cihaz bilgilerini içerir. IP adresiniz ve ‘Topladığımız Bilgiler’ başlıklı Gizlilik Politikası bölümünde tanımlanan veya size bildirimde bulunarak veya rızanıza bağlı olarak elde edilen diğer bilgileri içerebilir.

En son güncellemeden önce, mevcut kullanıcılara WhatsApp hesap bilgilerinin Facebook ile paylaşılmamasını seçme seçeneği sunuluyordu. Ancak bu sefer durum böyle görünmüyor.

Güncellenmiş gizlilik politikası ve hizmet şartları, Facebook’a ait şirket, uygulamasındaki bildirim yoluyla kullanıcıları bilgilendirerek 8 Şubat 2021’de yürürlüğe girecek. Kullanıcıların cihazlarında WhatsApp kullanmaya devam edebilmeleri için güncellemeleri kabul etmeleri gerekecektir. Bu, bir kullanıcı yeni değişiklikleri kabul etmezse uygulamaya erişimini kaybedeceği anlamına gelir. Yeni gizlilik kurallarının zorunlu doğası başlangıçta WhatsApp özellik izleyicisi WABetaInfo tarafından Aralık ayında fark edildi.

 

Exit mobile version