WhatsApp, yeni depolama yönetimi aracıyla yer açmayı kolaylaştırıyor

WhatsApp, depolama yönetimi aracını yeniden tasarlayarak kullanıcıların telefonlarında çok fazla yer kaplayan dosyaları bulmasını ve silmesini kolaylaştıracak. Sahibi Facebook olan şirket, yeni aracın “bu hafta dünya çapındaki kullanıcılara sunulacağını” söylüyor ve uygulamada Ayarlar> Depolama ve veri> Depolamayı yönet’e gidilerek erişilebilecek.

Mevcut WhatsApp “Depolama Kullanımı” aracı, mevcut tüm sohbetleri kapladıkları alan miktarına göre sıralar, her sohbette mesajların, fotoğrafların, GIF’lerin ve videoların sayısını listeler ve kullanıcının birkaç dokunuşla her kategoriyi silmesine izin verirdi. Bu da oldukça kullanışlı ancak kullanıcılara kaldırdıkları içeriğe göz atmaları için bir yol sağlamıyordu. Örneğin bir aile grubu sohbetini temizlemeniz gerekiyorsa ve önemli fotoğrafları silmekten kaçınmak istiyorsanız artık bunu yapmak çok daha kolay.

Yeni araç, silinecek içeriğin küçük resimlerini sunuyor ve bu verileri “Birçok kez iletildi” ve “5 MB’den büyük” gibi kategorilerde gruplandırıyor. Bu, kullanıcıların artık ihtiyaç duymadıkları veya artık istemedikleri ve kolayca silinebilecek içeriği tanımlamalarını kolaylaştıracak. Yeni aracın çalışma halindeki bir önizlemesini aşağıda görebilirsiniz:

Exit mobile version