WhatsApp Web kullanma zamanı!

whatsapp web nasıl kullanılır

2015 senesinden beri web üzerinden kullanımı gerçekleştirilen WhatsApp,bugün iOS, Android, Windows Phone, Symbian S serisi ve BlackBerry cihazlarında kullanılabiliyor. Peki bu popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp Web nasıl kullanılır?

WhatsApp uygulamasını bilgisayar ortamında kullanabilmek için iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry veya Nokia S60 işletim sistemi barındıran bir cihaza WhatsApp’ı indirmelisiniz. WhatsApp Web Windows ya da WhatsApp Mac sürümü kullanırsanız tarayıcıya gerek olmadan uygulamayı masaüstünden de kullanabilirsiniz. Uygulamayı bilgisayarda kullanarak kullanıcılar hem vakitten tasarruf ediyor hem de daha konforlu bir şekilde işlerini halledip, sevdikleriyle mesajlaşabiliyor.

WHATSAPP WEB NASIL AÇILIR?

Öncelikle tarayıcınızı açıp WhatsApp Web sitesine girin. Karşınıza çıkan sayfadaki barkodu, telefonunuzu açarak WhatsApp>Ayarlar – WhatsApp Web seçeneğinde çıkan ekrana okutun. Bu noktada web sayfasında bulunan WhatsApp Web barkod bölümüne telefonun kamerasını yöneltmelisiniz. Bu adımdan sonra artık WhatsApp Web kullanabilirsiniz. Gelen bildirimlerin sesini duymak için WhatsApp Web’deki profil fotoğrafınızın yanındaki seçeneklerden ayarlama yapabilirsiniz. Bundan sonra bulunacağınız her işlem ise aynı telefonunuzda kullandığınız WhatsApp uygulamasındaki gibi olacaktır.

Facebook tarafından satın alındıktan sonra erişilebilirlik anlamında resmen çağ atlayan WhatsApp telefonunuz ağ üzerinde olmak koşuluyla birçok işleminizi bilgisayarınız üzerinden yapmanıza olanak sağlıyor. Yine de bu uygulamanın bir emülatör olduğunu aklınızdan çıkarmamanız gerekiyor. Ağ üzerindeki telefon etkinliğiniz sona erdiği andan itibaren masaüstü üzerinden WhatsApp erişiminiz kısıtlanacak ve uygulamayı kullanamayacaksınız.

Exit mobile version