Whatsapp viral mesajları ayıklamamıza yardımcı olacak

WhatsApp, kullanıcıların viral mesajları ayıklamasına yardımcı olmak için arama özelliği getiriyor.

Şirket, WhatsApp’ın kullanıcıların viral mesajların içeriğini hızlı bir şekilde kontrol ederek yanlış bilgileri kontrol etmesini sağlayan yeni bir özelliği denediğini duyurdu. Bugünden itibaren, beş veya daha fazla kişiden oluşan bir zincirden iletilen mesajların yanında bir büyüteç simgesi görünmeye başlayacak. O simgeye dokunulduğunda, iletinin içeriği çevrimiçi olarak aranacak; iletinin içerdiği tüm komplo teorilerini veya yanlış bilgileri ortaya çıkarmış olacak.

WhatsApp tarafından yayınlanan özelliğin ekran görüntüsünde, “taze kaynamış sarımsak suyu içmek COVID-19’u iyileştireceğini” iddia eden bir viral mesaj örneğini kullanıyor. Sistem aramasında bu haberin yanlış olduğunu tespit edilebiliyor. Mart ayında CNN, tıbbi yanlış bilgilendirmenin Facebook’a ait mesajlaşma hizmetinde bir sorun haline geldiğini bildirmişti.

Yeni arama özelliği şu anda Brezilya, İtalya, İrlanda, Meksika, İspanya, İngiltere ve ABD’de iOS, Android ve Web’de kullanıma sunuluyor. Diğer ülkeler için biraz daha beklemek gerekecek. 

 

Exit mobile version