WhatsApp Video Kalitesi Seçme Özelliği Geliyor

WhatsApp söylentilere göre yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde WhatsApp’tan video gönderirken gönderdiğiniz videonun kalitesini seçeceksiniz. Böylece veri tasarrufu sağlamak da mümkün olacak. İşte diğer detaylar.

WhatsApp’ın yeni özellik üzerinde testlere başladığı ortaya çıktı. Raporlara göre bu özellik sayesinde gönderdiğiniz videoların görüntü kalitesini seçme şansınız olacak. Şuan için kullanıcıların böyle bir seçeneği yok. WhatsApp’tan herhangi bir video gönderdiğinizde videonun kalitesi otomatik olarak ayarlanıyor. Ancak yeni özellikle bu değişecek.


Benzer İçerik: WhatsApp çoklu cihaz desteğini etkinleştirecek


WhatsApp video kalitesi seçme özelliğini test ediyor

Raporlara göre bu özellik WhatsApp’ın Android beta sürümünde olacak. Şimdilik uygulamanın kendisinde bu özellik mevcut değil. Bu sebeple biraz beklemeniz gerekecek. Şuanda WhatsApp’ın maksimum dosya gönderme kapasitesi 16 MB ile sınırlı.

WABetaInfo adlı sitenin haberine göre Android için WhatsApp’ın 2.21.14.6 beta sürümü yeni bir özellik içeriyor. Bu da kullanıcıların video paylaşımı görüntü kalitesini seçmelerine olanak tanıyan ‘Video yükleme kalitesi’ adlı özellik. WABetaInfo’nun haberinde paylaştığı bir ekran görüntüsü, kullanıcıların seçebilecekleri üç ön ayar seçeneği veriyor. Bunlardan biri ‘Otomatik (önerilen)’, ikincisi ‘En iyi kalite’ ve sonuncusu da ‘Veri tasarrufu’ olarak karşımıza geliyor.

Video kalitesi için üç seçenek olacak

‘Otomatik (önerilen)’ seçeneği, belirli videolar için en iyi sıkıştırma algoritmasını algılıyor. Bunun yanında ‘En iyi kalite’ seçeneği, WhatsApp’ı videoları mevcut en yüksek çözünürlükte göndermeye zorlayacak. Ek olarak ‘Veri tasarrufu’ seçeneği kendini açıklar nitelikte. Bu sayede daha düşük kaliteli videolar göndererek veri tasarrufu sağlayacaksınız.

WhatsApp video kalitesi seçenekleri
WhatsApp video kalitesi seçenekleri

Ancak ‘En iyi kalite’ seçeneğine geçiş yapan kullanıcıların biraz beklemesi gerekecek. Bu süre sahip olduğunuz ağ hızına ve kullandığınız donanıma bağlı olarak değişecek. Ancak bu videolar daha fazla yer kapladığı için WhatsApp’taki kişilerinize ulaşması daha uzun sürebilir. Fakat tabii ki daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlamak için çözünürlük artacak. Bunun kararı ise size kalıyor.

Özelliğin şu anda geliştirilme aşamasında olduğunu ve gelecekteki bir güncelleme ile kullanıma sunulacağını da belirtelim. Yani bu özellik için biraz beklememiz gerekiyor. Şu anda uygulama, yaklaşık 90 saniyeden üç dakikaya eşit olan 16 MB’den büyük videolar göndermesine izin vermiyor. Yeni yüksek çözünürlüklü özellik kullanıma sunulduğunda bu boyut sınırının devam edip etmeyeceği ise belli değil.

Exit mobile version