WhatsApp ve Instagram büyük bir kesintiden kurtuldu

Facebook‘un sahip olduğu mesajlaşma uygulaması WhatsApp ve Instagram, dünya çapında bir kesinti yaşadı ve binlerce kullanıcı, popüler uçtan uca şifreli uygulamada aksaklıklar bildirdi. Facebook’un sahip olduğu sosyal ağlar birçok kişi için kapalıydı.

Birçok kullanıcı, yine Facebook’a ait olan popüler fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram’da oturum açmakla karşı karşıya kaldı.

Downdetector, platformunda kullanıcı tarafından gönderilen hatalar dahil olmak üzere bir dizi kaynaktan gelen durum raporlarını bir araya getirerek kesintileri izler. Kesintiler daha fazla sayıda kullanıcıyı etkiliyor olabilir.

WhatsApp, Hindistan için hamle yaptı

Gerçek zamanlı durum ve kesinti bilgilerini izleyen ve sunan Down Detector’a göre, kullanıcılar 22:45 IST’den beri sorunları bildirmeye başladı. Çoğu kullanıcı (yüzde 98) bağlantı, mesaj gönderme veya alma sorunları bildirdi ve kullanıcıların% 2’si günlük bildirdi.

Downdetector, Instagram ile ilgili sorunları bildiren 1,2 milyondan fazla insan vakası olduğunu gösterirken, 23.000’den fazla kullanıcı web sitesinde WhatsApp ile ilgili sorunları paylaştı.

WHATSAPP VE INSTAGRAM EN AZ YARIM SAAT ÇALIŞMADI

Downdetector.com kesinti izleme web sitesine göre her iki uygulama da küresel olarak en az yarım saat çalışmadı, ancak her iki sosyal medya uygulamasının hizmetleri yavaşça geri yüklendi.

Kullanıcılar, Twitter da dahil olmak üzere çeşitli sosyal medyada, popüler çapraz platform mesajlaşma uygulamasıyla karşılaştıkları sorunları paylaştılar. Twitter’da #whatsappdown en çok trend olan konu oldu.

Anlık mesajlaşma platformu, yeni gizlilik politikası nedeniyle tüm dünyada eleştirilere maruz kaldı. WhatsApp’ın ana şirketi Facebook ile veri paylaşmayı planladığına dair endişeler, platformda çeşitli iddialara yol açtı. WhatsApp, kendi adına, platformdaki mesajların uçtan uca şifrelenmiş olduğunu ve WhatsApp veya Facebook’un WhatsApp platformundaki özel mesajları göremediğini savunmuştur.

Kesinti sırasında Instagram’ın web sitesinde “5xx Sunucu Hatası” mesajının yer aldığı beyaz bir sayfa görüldü.

KESİNTİ ÇÖZÜLDÜ

The Telegraph’tan Margi Murphy ile paylaşılan bir açıklamaya göre Facebook, Cuma günü Instagram, WhatsApp, Facebook Messenger ve diğer Facebook hizmetlerini etkileyen büyük bir kesintiyi çözdü.

Facebook, “Bugün erken saatlerde, teknik bir sorun, insanların bazı Facebook hizmetlerine erişimde sorun yaşamasına neden oldu. Bu sorunu herkes için çözdük ve herhangi bir rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” dedi. Ancak Murphy, birinin mesajınızı okuduğunu gösteren mavi onay işaretlerini görmediğini belirtiyor, bu da ortalıkta bazı küçük sorunlar olabileceğini gösteriyor.

 

 

Exit mobile version