WhatsApp Türkiye’deki kullanıcılar için flaş açıklama yaptı

WhatsApp Ocak ayı başında getirdiği yeni kullanıcı sözleşmesi ile Türkiye’deki kullanıcıları oldukça rahatsız etti. Kimi kullanıcı bu sözleşmeye onay verirken kimileri ise platform değişikliğine gitti. WhatsApp, Türkiye’deki kullanıcılar için bugün bir açıklama yayınladı.

2 milyar kullanıcı ile dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, getirdiği yeni kullanıcı sözleşmesiyle tepkileri üstüne çekmeye devam ediyor. Avrupa dışındaki kullanıcılar için zorunlu kabul şartı koyan ve kullanıcıları rahatsız eden şirket, bu sözleşmeye onay verilmemesi durumunda 8 Şubat’tan itibaren uygulamayı kullanamayacaklarını da belirtti.

WhatsApp kullanıcıları neden Signal ve Telegram uygulamasına katılıyor?

Bu durum birçok ülkedeki kullanıcıların farklı mesajlaşma uygulamalarına taşınmalarına neden oldu. Özellikle Telegram, Signal ve BİP uygulaması bu geçişleri yapan kullanıcıların tercihleri oldu.

WHATSAPP TÜRKİYE’DEKİ KULLANICILAR İÇİN AÇIKLADI

Bu gelişmeler sonrası kullanıcılara bilgi vermek isteyen WhatsApp ekibi ise Türkiye’deki kullanıcılarına özel yeni bir açıklama yaptı. WhatsApp bu sabah Türkiye’deki kullanıcılarının uygulama ekranlarında özel bir duyuru yayınlayarak, Hizmet Politikası ve Gizlilik Kuralları ile ilgili doğruları tekrar hatırlattı. Dünyaca ünlü mesajlaşma platformu şu ifadelerini kullandı:

Gizlilik Politikamız hakkında paylaştığımız son güncellemeden bu yana Türkiye’deki kullanıcılarımızdan birçok soru aldık ve bu soruları yanıtlamak istiyoruz. Bu sabah itibariyle Türkiye’deki kullanıcılarımıza, WhatsApp’ın ve Facebook’un mesajlarınızı göremediğini tekrar teyit eden özel bir durum mesajı göndermeye başlıyoruz.

WhatsApp, Türkiye’deki kullanıcılarına hikaye paylaşımı üzerinden şu mesajları paylaşıyor:

– Gizliliğinizi korumaya kararlıyız.

– Kişisel sohbetleriniz uçtan uca şifreli oldukları için WhatsApp bunları okuyamaz ve dinleyemez.

– WhatsApp paylaştığınız konumu göremez.

– WhatsApp kişilerinizi Facebook ile paylaşmaz.

 

Exit mobile version