WhatsApp Ticaret Politikası’nı İhlal Eden İşletmeleri Uyarıyor

Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, Business kullanıcılarına hesapları yasaklanmadan önce yakında bir uyarı görebilir.

Bir özellik takipçisi tarafından paylaşılan ayrıntılara göre WhatsApp, şirketin Ticaret Politikası’nı ihlal eden işletmeleri uyaracak bir özellik üzerinde çalışıyor. Uyarı, sohbet listesinin üzerinde görünecek ve şirketleri Meta‘nın sahip olduğu firmanın politikaları hakkında bilgilendirecek. Ayrıca bu yeni özellik WhatsApp Business hesaplarıyla sınırlı olacaktır. Bu arada, mesajlaşma servisi, kullanıcıların, şu anda geliştirilmekte olduğu başka bir özellik olan, mesajların kaybolan sohbetlerden “saklanmasını” seçtikleri mesajları görüntülemelerine izin verecek yeni bir bölüm eklemeye de çalışıyor.

Özellik izleyici WABetaInfo tarafından hazırlanan bir rapora göre şirketin Ticaret Politikası‘nı ihlal eden WhatsApp Business hesapları için bir uyarı başlığı geliştiriyor. Özellik, mesajlaşma hizmetinin tüm işletmelere ve geliştiricilere bulut tabanlı API’sine erişim sağladığını duyurmasından günler sonra fark edildi. Uyarıda “WhatsApp erişimi risk altında” ve ardından “WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için politikayı izlemeye başlayın” yazıyor. İzleyiciye göre, banner gelecekte işletmelere hesapları yasaklanmadan önce bir uyarı olarak gösterilebilir.

WhatsApp Ticaret Politikası Yasaklı Ürünlerin Satışına İzin Vermiyor

Geçen yıl WhatsApp, satılık mal ve hizmet sunan işletmeler için Ticaret Politikası’nı güncelleyerek, politikaya uymaları gerektiğini bildirmişti. WhatsApp Ticaret Politikası uyuşturucu (reçeteli, eğlence amaçlı veya başka türlü), tütün, alkol, güvenli olmayan yenilebilir takviyeler, silahlar, mühimmat, patlayıcılar, canlı hayvanlar, hayvan parçaları, yetişkin ürünleri, vücut parçaları ve sıvıları, tıbbi cihazlar, flört, hizmetler, korsanlık, abonelik hizmetleri, sahte mal ve hizmetler, diğer yasaklı ürün ve hizmetlerin yanı sıra gerçek, sanal veya sahte para birimi satışını yasaklar.

Kaydedilen Mesajların Görüntülenmesi Üzerine Çalışılıyor

Bu arada şirket, kullanıcıların kaybolan konuşmalardan kaydettikleri mesajları görüntülemelerine olanak tanıyan yeni bir özellik üzerinde çalışırken de görüldü. Geçen ay özellik izleyici tarafından keşfedilen WhatsApp’ın, kullanıcıların kaybolması planlanan bazı mesajları “saklamasına” izin verecek bir özellik geliştirdiği söyleniyor. Şirket şu anda WhatsApp Masaüstünde İletişim bilgileri ve Grup bilgileri bölümünde bir bölüm üzerinde çalışıyor. WABetaInfo tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, yeni bölüm Kept Messages olarak adlandırılıyor ve Yıldızlı mesajlar seçeneğinin altında bulunuyor.

Bu özellik WhatsApp Desktop’ın beta sürümünde tespit edilmiş olsa da izleyiciye göre özelliğin Android için WhatsApp ve iOS için WhatsApp’ın gelecekteki sürümlerine de ulaşması bekleniyor. Şirketin ayrıca kaybolan bir konuşmadan hangi mesajların tutulduğunu belirlemenin bir yolu üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Ancak WABetaInfo henüz nasıl çalışacağına dair ayrıntıları paylaşmadı. Şu anda, kaybolan mesajları “tutma” yeteneğinin ve yeni Saklanan mesajlar bölümünün kullanıcılara ne zaman sunulacağına dair bir haber yok ve hizmet şu anda geliştirilmekte olan özelliğin ayrıntılarını henüz resmi olarak açıklamadı.

 

Exit mobile version