Whatsapp, Tatil Modu özelliğini getiriyor

WhatsApp Tatil Modu özelliğini getiriyor. Whatsapp kullanıcılara, yeni bir mesaj geldiğinde bile arşivlenmiş sohbeti arşivde tutmaya yarayan “Tatil Modu” özelliği üzerinde çalışıyor. Şu anda, WhatsApp yeni bir mesaj geldiğinde sohbetleri arşivden çıkarıyor. Ancak Tatil Modu özelliği bunun olmasını engelliyor.

WhatsApp’ın en yeni özelliği bizi biraz meraklandırdı. Mesajlaşma uygulamasının en son beta sürümü Google Play Store‘a düştü. Uygulamanın geliştirmelerini izleyen WABetaInfo’ya göre ilginç görünüyor.

WhatsApp, yeni depolama yönetimi aracıyla yer açmayı kolaylaştırıyor

WHATSAPP TATİL MODU ÖZELLİĞİ

Anlık mesajlaşma platformu, Android için en son WhatsApp sürüm olan Beta v2.20.206.2’yi yayınladı. WhatsApp ile ilgili gelişmeleri yakından takip eden WABetaInfo, popüler mesajlaşma uygulamasının üzerinde çalışabileceği tüm yeni özellikleri görmek için beta sürümünü inceledi. WABetaInfo, WhatsApp’ın Tatil Modu özelliğini geliştirmekle meşgul olduğunu tespit etti. Bu yeni ekleme, belirtildiği gibi, kullanıcıların yeni mesajlar geldiğinde sohbetleri arşivde tutmalarına olanak tanır. Geçmiş beta güncellemelerinde WhatsApp, sessize alınmış arşivlenmiş sohbetlerin yeni mesajlar geldiğinde otomatik olarak arşivden çıkarılmasını engellemişti. Ancak bu yeni beta sürümü, WhatsApp kullanıcılarının bunları arşivde tutmak için sohbetleri sessize almaları gerekmediğini öne sürüyor.

ARAYÜZDE DEĞİŞİKLİK

Arayüzde bazı değişikliklerin olduğu de görülüyor. Örneğin, “Arşivlenmiş Sohbetler” daha iyi görünürlük için Tatil Modu etkinleştirildiğinde sohbet listenizin en üstüne taşınabilir. Bu güncellemede WhatsApp, “Arşivlenmiş Sohbetler” özelliğini ‘sessiz tutmak istediğiniz sohbetleri buradan taşıyın’ şeklinde yeni bir başlıkla tanıtmak için çalışıyor. Yeni mesaj içeren sohbetler ana sohbet listesine geri dönmeyecek. Bu, arşivlenen sohbet işlevinin davranışının arşivlenen tüm sohbetler için değişeceğinin bir göstergesi.

YENİ GÜNCELLEME NE ZAMAN GELECEK

Blog, bu WhatsApp özelliğinin ne zaman kullanıma hazır olacağı yönünde bilgi vermedi. Beta sürümünün özellikle bu arşivlenmiş veya sessiz sohbetler için yeni bir sekme ile paketlendiği ifade ediliyor. Bu nedenle oldukça yakında kullanıma sunulabileceğini belirtiyor.

Exit mobile version