WhatsApp Taslak Mesaj Özelliği Sunacak

WhatsApp taslak mesaj özelliği ile henüz gönderilmemiş mesajların unutulup kaybedilmesinin önüne geçmeyi hedefliyor.

WhatsApp taslak mesaj özelliğini kullanıcılar ile buluşturmak için özellik üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Mesajlaşma uygulaması, Microsoft mağazasındaki resmî beta kanalı üzerinden Windows sürümüne özel yeni bir güncelleme yayımlayarak sürümü 2.2319.4.0’a çıkardı.

Bu sürümde keşfedilen yeni bir özellik, kullanıcıların yazdığı mesajı yanlışlıkla uygulamayı kapatarak kaybetme sorununu ortadan kaldırabilir. Kullanıcının sohbetten ayrılırken yazdığı son mesajın “taslak” olarak kaydedilmesine ve sohbetler kısmına döndüğünde o mesajı aslında karşı tarafa göndermediğini öğrenmesine olanak tanıyor.

WhatsApp Taslak Mesaj Özelliğinin Görünümü

Bu özellik zaten WhatsApp Messenger’da mevcuttu. Kullanıcı yazdığı mesajı sohbetten çıkıp tekrar döndüğünde görebiliyordu ama sohbetler kısmında son görülen mesaj taslakta bekleyen bir mesajın olup olmadığını göstermiyordu.

Bu yeni özellik, mesajı göndermemiş olan kullanıcıların sohbetler kısmında taslakta bekleyen bir mesajın olduğunu bilmesini sağlayacak. Böylece kullanıcı sohbete geri dönüp mesajı iletebilecek.

WhatsApp Taslak Mesaj Özelliği Ne Zaman Gelecek?

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre bu yeni özellik şu an sadece bazı kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor. Gelecek günlerde daha fazla kişinin kullanımına açılması bekleniyor.

Yeni özellik herkesin kullanımına sunulduğunda sohbetler kısmında eğer taslak bir mesajın olduğu sohbet varsa o sohbetteki son mesajın önünde yeşil renkli bir “taslak” ibaresi alacak ve onun hemen önünde henüz gönderilmemiş mesaj bulunacak.

Kullanıcı isterse sohbete geri dönüp yarım kalan mesajını tamamlayabilecek ve mesajı henüz teslim almamış alıcı ya da alıcılara gönderebilecek.

Exit mobile version