WhatsApp Süreli Mesajlar Özelliğinde Değişikliğe Gitti

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçen sene çıkardığı Süreli Mesajlar özelliğinde yeniliğe gitti. Gelin birlikte inceleyelim...

Geçen Kasım ayında WhatsApp, sohbetleri yedi gün sonra otomatik olarak silen kaybolan mesajlar özelliğini tanıttı. Ve bir yıl sonra, bu süre sınırını artırarak; önceki bir haftalık seçeneğe ek olarak mesajları 24 saat veya 90 gün sonra otomatik silme için ayarlamanıza izin verdi.

WhatsApp kullanıcıları artık tüm yeni sohbetler için varsayılan olarak süreli mesajları etkinleştirme seçeneğine sahip olacak. Süreli mesajlar etkinleştirildiğinde, sizin başlattığınız veya başka biri tarafından başlatılan bire bir yeni sohbetlerin tümü, seçtiğiniz süre sonunda kaybolacak şekilde ayarlanacak.

WhatsApp Süreleri Hem Uzattı Hem Kısalttı

Süreli mesajlar için iki yeni süre seçeneği eklendi. Mevcut olan 7 gün seçeneğine ek olarak; 24 saat ve 90 gün seçeneklerini kullanıma çıktı. Ayrıca, bir grup sohbeti oluştururken; bu özelliği oluşturduğunuz gruplar için etkinleştirmenizi sağlayan yeni bir seçenek geldi. İsteğe bağlı olan bu yeni özellik, mevcut sohbetlerinizin hiçbirini değiştirmez veya silmez.

Sadece bu değil, WhatsApp kullanıcıları artık tüm yeni bireysel sohbetler için varsayılan olarak kaybolan mesajlar özelliğini açma seçeneğine de sahip olacak. Önceden, manuel olarak etkinleştirilmesi gerekiyordu. Varsayılan olarak kaybolan mesajları açtığınızda; uygulama sohbetlerinizde insanlara aynı şeyi söyleyen bir mesaj görüntüler. Böylece kişisel bir şey olmadığını anlarlar.

WhatsApp kullanıcıları artık yeni grup sohbetleri için kaybolan mesajları da açma hakkına sahip.

WhatsApp Kaybolan Mesajlar Süresi Nasıl Ayarlanır?

Bu yeni özellik isteğe bağlıdır. WhatsApp, mevcut sohbetlerinizi etkilemediğini söylüyor. iPhone ve Android cihazlarda etkinleştirmek için WhatsApp’ın Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Varsayılan mesaj zamanlayıcı menüsüne gidin. Ardından ekranda görülen 24 saat, 7 gün, 90 gün ve kapalı seçeneklerinden birisini seçin. Bu seçiminize göre ayarlama yapılacaktır. Seçiminiz doğrultusunda hangi süreyi seçtiyseniz o zaman mesajlar kaybolacaktır. Eğer mesajların silinmesini istemiyorsanız “Kapalı” seçeneğini aktif hale getirebilirsiniz.

Konuyla ilgili şirket, bir blog gönderisinde şunları ifade etti:

Mesaj süresinin ne kadar uzun olacağına karar vermek sizin elinizde olmalı. Yazdığımız hemen her şeyin dijital bir kopyasını hiç düşünmeden bırakmaya alıştık. Adeta, bizi sürekli takip eden ve söylediğimiz her şeyi kalıcı olarak not alan kişisel bir asistanla yaşıyoruz. Bu sebeple, geçtiğimiz yıl süreli mesajları, daha yakın zamanda da fotoğraf ve videoların bir kez görüntülendikten sonra hemen kaybolmasını sağlayan bir özelliği kullanıma sunduk.

Bugün, kullanıcılarımıza mesajları üzerinde daha fazla kontrol imkanı sağlayan yeni seçenekler sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Varsayılan olarak etkin süreli mesajlar ve birden fazla süre ayarı sayesinde kullanıcılarımız mesajların sohbetlerinde ne kadar kalacağını seçebilirler.

 

Exit mobile version