WhatsApp Son Kullanma Tarihi Özelliği Alıyor

WhatsApp son kullanma tarihi özelliğini sunarak grupları belirli bir sürenin sonunda kullanılamaz hâle getirecek.

WhatsApp son kullanma tarihi özelliği ile grupların ne kadar süre boyunca kullanılabileceğinin belirlenmesini mümkün hâle getiriyor. Bu özellik kullanılarak bir son tarih belirtilen grupların süresi dolduğunda onlardan kurtulmak da çok daha kolay hâle geliyor.

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre uygulamanın 2.23.8.11 beta sürümünde ortaya çıkan yeni özellik, WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni özellik ile ilgili kullanıcılara fikir sağlıyor.

Bu özellik hâlâ geliştirilme aşamasında. Bu nedenle güncellemeyi alan beta kullanıcıları tarafından henüz kullanılamayabilir ama kullanıcılar, WABetaInfo’nun paylaştığı ekran görüntülerini inceleyerek özelliğin nasıl çalıştığı hakkında fikir edinebilir.

WhatsApp Son Kullanma Tarihi ile Grupların Süresi Olacak

WABetaInfo’nun ekran görüntüsüne göre kullanıcılar WhatsApp grupları için şimdi, 1 gün, 1 hafta ya da 1 ay gibi son kullanma tarihi belirleyecek.

WhatsApp son kullanma tarihi özelliği

Bu özelliğin daha çok ortak projeler yürütürken ihtiyaç duyulabilecek iletişim kanalını oluşturmak için kullanılan gruplar için faydalı olacağı düşünülüyor.

Bu proje başarılı bir şekilde tamamlandıktan sonra grubun artık bir amacı kalmıyor. Bu durumda herkes gruptan tek tek ayrılıyor. İşte böyle gruplar için WhatsApp’ın gruplara getireceği özellik oldukça kullanışlı olacak.

Yeni özelliğin hemen herkese sunulması beklenmiyor. Özellik şu an hâlâ geliştirilme aşamasında. Beta kullanıcıları tarafından test edilmeye başlandıktan sonra herkese açık bir şekilde kullanıma sunulmaya başlanmasına daha az bir zaman kalacaktır. O zamana kadar özellik üzerinde değişiklik olabileceğini ya da bu özellikten tamamen vazgeçilebileceğini unutmamak gerekiyor.

Exit mobile version