WhatsApp son güncellemesiyle bazı iPhone modellerinde çalışmayacak! İşte o liste…

iPhone kullanan WhatsApp kullanıcıları, önümüzdeki haftalarda en son yazılım güncellemesi yayına girdiğinde biraz şok yaşayacaklar. 2 milyardan fazla kullanıcısı olan sohbet uygulamasının, Apple’ın popüler cep telefonlarının eski modellerinde aramaları ve metinleri engellemeyi planladığı bildiriliyor.

Bu şok haber, gelecekteki WhatsApp değişikliklerini kesin doğrulukla, düzenli olarak ortaya koyan, güvenilir kaynak WABetaInfo’dan geliyor. Yakın tarihli bir Twitter gönderisinde WABetainfo uyardı: “WhatsApp Messenger beta 2.21.50, iOS 9 desteğini düşürüyor.”. Eğer doğruysa, bu, Apple’ın işletim sisteminin en son sürümü olan iOS10’u çalıştırmayan iPhone’ların uygulamaya erişimi kaybedeceği anlamına gelir.

Huawei 5G için Apple ve Samsung firmalarından ücret alacak

iPhone’unu yakın zamanda güncellemiş olan herkes için, firmanın en son cep telefonlarının tümü iOS 10’u desteklediği için bu bir sorun olmayacak.

İŞTE WHATSAPP UYGULAMASINI ÇALIŞTIRMAYACAK iPHONE MODELLERİ

Ancak, iPhone 4S veya daha eski bir sürümüne sahip olan herkes artık WhatsApp’ı kullanamayacağını görecektir. Bunun nedeni, bu cep telefonlarının Apple’ın Eylül 2020’de piyasaya sürdüğü iOS 10’u desteklememesidir. Bu uygulamanın aşağıdaki iPhone modellerinde potansiyel olarak kapanacağı anlamına gelir: Orijinal iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S.

WABeta bilgisi, beta adı verilen güncellemelerinin ilk sürümlerini gözden geçirerek yaklaşan WhatsApp değişikliklerini sızdırdı. California şirketi, iOS 9 desteğini çekme planlarında geri adım atabilir, bu yüzden haberleri şimdilik bir tutam tuzla alın. WhatsApp, yorum için iletişime geçildiğinde söylenti ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmadığını söyledi.

Sohbet uygulaması geçmişte popüler cep telefonları için desteği bıraktı. Taşıma, yeni özelliklerin kullanıcıların cihazlarıyla uyumlu olmasını sağlar.

WhatsApp, 2019’da bir dizi telefon için desteği bıraktığında, şirket şunları söyledi: “Bu mobil cihazlar hikayemizin önemli bir parçası olsa da, gelecekte uygulamamızın özelliklerini genişletmek için ihtiyaç duyduğumuz yetenekleri sunmuyorlar.

Exit mobile version