WhatsApp’ın son güncellemesinde yeni özellikler

WhatsApp bir dizi yeni özellik üzerinde çalışıyor. Mesajlaşma uygulaması, yakın zamanda duvar kağıdı karartma, yeni çıkartma paketleri ve daha fazlasını içeren özellikleri kullanıma sundu. Özellikler WhatsApp beta kullanıcıları için kullanıma sunuldu. Bu güncelleme test edildikten sonra daha geniş bir kitleye sunulacak.

Wabetainfo’ya göre; WhatsApp, önceki güncellemede ortaya çıkan ‘Depolama Kullanımı’ hatasını düzeltti. Bazı kullanıcılar, WhatsApp, şu anda geliştirmekte olduğu ‘Depolama Kullanımı’ bölümünün, beta test kullanıcıları tarafından açılmak istendiğinde uygulamanın çöktüğü yönünde şikayetler almıştı. Yapılan son güncellemede bu sorun çözüldü ve Beta sürümünü kullananlar uygulamayı sorunsuz şekilde kullanıyor.


YENİ ÇIKARTMA PAKETİ GELİYOR

WhatsApp, hatayı düzeltmenin yanı sıra Android kullanıcıları için ‘Usagyuuun’ adlı yeni bir çıkartma paketi çıkardı. Raporda, “WhatsApp şimdi Usagyuuun adında yeni bir Çıkartma Paketi yayınlıyor. İOS kullanıcıları aynı çıkartma paketini yapılan son güncellemede aldı” denildi.

WHATSAPP’TA OPAKLIK AYARLANABİLECEK

Popüler mesajlaşma uygulaması ayrıca ‘Duvar Kağıdı Karartma’ adlı yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların WhatsApp duvar kağıdının opaklığını ayarlamasına izin verecek. Bu özellik kullanıcı deneyimini daha da geliştirecek.

WHATSAPP KARALAMALAR ÖZELLİĞİ

WhatsApp ayrıca duvar kağıtlarına karalamalar eklemek için çalışıyor. Facebook’un sahip olduğu mesajlaşma uygulaması, kullanıcılara düz bir duvar kağıdı isteyip istemedikleri veya duvar kağıtlarında WhatsApp karalamaları isteyip istemedikleri konusunda bir seçenek sunacak. Bununla birlikte, kullanıcılar düz bir duvar kağıdına sahip olmayı da seçebilirler. Bu özellikler Android için test ediliyor. WhatsApp’ın bu özellikleri iOS kullanıcıları için kullanıma sunmayı planlayıp planlamadığına dair bir açıklamanın olmadığı belirtiliyor.

TATİL MODU VE OTOMATİK ARŞİV

Bunların dışında WhatsApp, tatil modu ve otomatik arşiv sohbetleri gibi birkaç başka özellik üzerinde de çalışıyor. WhatsApp’ın bir yıldan fazla süredir üzerinde çalıştığı ‘Tatil modu’ özelliği, kullanıcıların arşivlenmiş sohbetlerden gelen bildirimleri susturmasına olanak tanıyacak. Ancak son güncellemede, WhatsApp’ın kullanıcılara arşivlenmiş sohbetleriyle başa çıkmak için iki seçenek sunacağı tespit edildi. ‘Yeni Mesajları Bildir’ ve ‘Etkin Olmayan Sohbetleri Otomatik Gizle’ seçeneği. İlk seçenek etkinleştirilirse, kullanıcıların arşivlenen sohbetlerden gelen mesajlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlayacak. İkinci seçenek etkinleştirilirse WhatsApp, altı aydır etkin olmayan sohbetleri gizleyecek.

Exit mobile version