WhatsApp Son Görülme Özelliğine Yenilik!

Popüler mesajlaşma uygulması olan WhatsApp, 'Son Görülme' durumunuzu belirli kişilerden gizleme seçeneği ekliyor. Şirket şu anda özelliği Android ve iOS'ta beta test ediyor.

Bu hafta, WhatsApp emoji tepkilerini yaymaya başladı. Görünüşe göre şirket yakında başka bir gecikmiş özelliği uygulayabilir. WABetaInfo’ya göre, iOS uygulamasının en son beta sürümüyle WhatsApp, kullanıcıların belirli kişilerin “Son Görülme” durumlarını görmelerini sınırlandırmasına olanak tanıyan bir seçenek ekledi.

Altı ay önce WhatsApp, “Son Görülme” durumunuzu belirli kişilerden gizlemek için yeni bir seçenekle kullanıcıları için başka bir gizlilik ayarı uygulamaya başladı. Şirket şimdi bu özelliği beta test kullanıcıları için kullanıma sunuyor.

WhatsApp’ın bu kısmına aşina değilseniz, birinin uygulamayı en son ne zaman kontrol ettiğini gösteren özelliktir. Bir kişinin okundu bilgisi kapalı olsa bile mesajınızı potansiyel olarak görüp görmediğini öğrenmenin bir yoludur.

WhatsApp Bir Süredir Son Görülme Üzerinde Çalışıyordu

Bir süredir WhatsApp, durumunuzu kimlerin görebileceğini yalnızca kişilerinizle sınırlamanıza izin veriyor. Özelliği tamamen devre dışı da bırakabilirsiniz. Ancak belirli kişilerin bu bilgileri görmesini engelleyemediniz.

Ancak WhatsApp iOS beta sürümü 22.9.0.70 güncellemesi ile uygulamanın gizlilik ayarlarının “Son Görülme” bölümünün altına yeni bir “Şunlar Dışında Kişilerim…” seçeneği ekledi.

Bu işlev artık WhatsApp’ın 22.9.0.70 beta sürümüne sahip olanlar için görünüyor. Bununla, uygulamanın “Gizlilik” ayarlarına gittiğinizde, “Son Görülme” bölümünde, “Herkes”, “Kişilerim”, “Hiç kimse” ve yeni “Kişilerim Hariç…” arasında seçim yapabilirsiniz.

Yakın Zamanda Genel Güncelleme ile Gelecek

WABetaInfo’ya göre, o listeye bir kişi eklemek, durumlarını görmenizi de engelliyor. Haber, WhatsApp’ın hem profil fotoğrafları hem de bölümler için daha ayrıntılı gizlilik kontrolleri uyguladığını söylüyor. Şu anda hem Android hem de iOS’ta beta testinde olan özellik ile WhatsApp’ta resmi olarak kullanıma sunulması uzun sürmeyecektir.

Bu seçenek, kullanıcıların bazı kişilerin WhatsApp’taki bilgilerinizi görmesini engellemesine olanak tanır. WABetaInfo konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Örneğin, belirli kişiler nedeniyle devre dışı bıraktıysanız, son görülmenizi “Hiç kimse” olarak ayarlamanıza gerek yoktur. Onları son görülmenizi görmekten hariç tutabilirsiniz. Android güncellemesi ile ilgili değişiklik günlüğünde açıkladığımız gibi Son Görülme > Kişilerim Dışında kişileri seçtiğinizde son görülmelerini göremezsiniz.

WhatsApp Yeni Özellikleri de Test Ediyor

Yayına göre WhatsApp, profil resminizi ve diğer bilgileri kimlerin görebileceğine ilişkin gizlilik ayarları için de aynı seçeneği uygulayacak:

Bu özelliklerin yanı sıra, WhatsApp kısa süre önce tepkilerin, toplulukların ve 2 GB’a kadar olan eklerin gelecekteki bir güncellemede uygulamaya geleceğini duyurdu.

Bu işlevleri denemek için heyecanlı mısınız? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünde paylaşın

Exit mobile version