WhatsApp Sohbet Verilerini Android’den iOS’a Nasıl Aktarılır?

Akıllı telefonunuzu değiştirdiniz ve Android bir cihazınız varken iOS'a geçiş yaptınız. Peki WhatsApp verilerinizi nasıl aktaracaksınız? Gelin birlikte bakalım.

WhatsApp Çarşamba günü yaptığı açıklamada, kullanıcılarının artık tüm sohbet geçmişlerini Android‘den iOS‘a veya tam tersi şekilde aktarabileceklerini duyurdu. Bu özellik ilk olarak geçen yıl Galaxy Unpacked etkinliği sırasında duyurulmuştu. Bundan önce, WhatsApp kullanıcılarının sohbet geçmişlerini aktarmak veya geçiş yaparken kaybetmek için üçüncü taraf uygulamalara güvenmeleri gerekiyordu. Meta’ya ait platform, başlangıçta bu özelliği bir beta güncellemesinde kullanıma sunmuştu. Ne yazık ki, bu özellik hala WhatsApp arama ve ödeme geçmişinizi aktarmıyor.

WhatsApp, yeni geçiş özelliğinin yayınlandığını resmi olarak tweet yoluyla duyurdu. Şirket, WhatsApp sohbet geçmişini Android’den iOS’a aktarma yöntemini vurgulamak için SSS sayfasını güncelledi. Kullanıcılar, taşıma işlemine geçmeden önce birkaç şeyi not etmelidir. Android akıllı telefonları Android 5 veya sonraki sürümlerde olmalı ve iPhone’larında iOS 15.5 veya sonraki sürümler yüklü olmalıdır. Aktarım kablosuz olarak gerçekleşir. Bu nedenle her iki cihazınız da aynı Wi-Fi ağına bağlı olmalıdır. Ayrıca, taşıma sırasında el cihazlarınızı bir güç kaynağına bağlamanız önerilir.

Geçen yılki Galaxy Unpacked etkinliği sırasında WhatsApp, bu yeni geçiş özelliğinin başlangıçta belirli Samsung akıllı telefonlar için kullanılabileceğini açıkladı. Bu özellik daha sonra bir beta güncellemesinin parçası olarak daha geniş bir kullanıcı tabanına sunuldu.

WhatsApp Verileriniz Android’den iPhone’a Nasıl Aktarılır?

Sohbet Geçmişini Aktarmadan Önce Akılda Tutulması Gerekenler

Exit mobile version