WhatsApp, Şikayet Özelliğini Geliştiriyor

WhatsApp, tüm sohbet yerine belirli mesajları şikayet etme özelliği ile geliyor. İşte detaylar!

WhatsApp, yeni beta güncellemesinde kullanıcıları yeni bir özellik ile tanıştırıyor. Uygulama, şuan için kapalı olan TestFlight beta Programında uygulamanın 2.21.190.12. beta versiyonunun detaylarını paylaştı. Uygulama, geçtiğimiz günlerde sesli mesajları yazılı metin haline getirecek bir özelliğini duyurmuştu. Bilgilere göre bu iki özellik de şimdilik iOS kullanıcılarına özel olacak. Ancak gelecek haftalarda Android telefonlarda da bu özellikleri görebiliriz.

Son zamanlarda WhatsApp’ın uygulamayı kullanıcılar için daha da kullanışlı hale getirmeye çalıştığını görüyoruz. Geçtiğimiz günlerde uygulamaya sesli mesajları yazılı metine çevirecek bir özellik geleceğini öğrendik. Bu özellik başlarda iOS kullanıcılarına özel olacak. Yani iPhone kullanıcıları bu özelliğe sahip olacak. Bu özellik kullanıcıların çok işine yarayacak.

Yeni güncelleme ile WhatsApp, mesajları şikayet etmeye izin veriyor

Bunun yanında uygulama, yepyeni bir özellikle karşımıza çıkıyor. WABetaInfo adlı sitenin raporuna göre uygulama seçtiğiniz belli başlı mesajları şikayet etme özelliği ile geliyor. Şuan için uygulama üzerinde bir mesajı şikayet etmek mümkün değil. Ancak tüm sohbeti şikayet edebilirsiniz. Tüm konuşmayı şikayet ettiğinizde, sohbetteki son 5 mesaj yetkili ekibe gidiyor. Böylece ekip, konuşmanın içeriğine bakarak kullanıcıyı engelleyip engellememeye karar veriyor.

WhatsApp, mesajları şikayet etmeye izin verecek
WhatsApp, mesajları şikayet etmeye izin verecek

Yeni özellik ise kullanıcılara sadece seçtikleri mesajı şikayet etme olanağını sunacak. Böylece uygulamaya sadece şikayet ettiğiniz mesajlar iletilecek. Özellik bugünden itibaren beta testlerine başlıyor. Ancak bahsettiğimiz gibi, bu özellik şimdilik sadece iOS kullanıcılarına özel olacak. Gelecek aylarda Android cihazlarda da bu özelliği görme olasılığımız yüksek.

WhatsApp şikayet özelliği nasıl çalışıyor?

Uygulama üzerinden rahatsız edici mesajları ve kullanıcıları şikayet etmek için yapmanız gereken birkaç basit adım var.

Uygulama üzerinden aldığınız istenmeyen mesajları veya bilmediğiniz numaralardan aldığınız rahatsız edici mesajları şikayet etme özelliği uygulamada zaten mevcut olan bir özellikti. WhatsApp’ta şikayet etmek istediğiniz mesajları spesifik olarak seçmek mümkün değil. Bunun yerine tüm sohbeti ve kullanıcıyı şikayet etmeniz gerekiyor. Şikayet özelliğinin şimdilik nasıl işlediğine dair uygulama yetkilileri pek detay paylaşmadı.

Şuan şikayet sisteminin nasıl işlediğine dair pek bilgimiz olmasa da, yeni özellik ile birlikte nasıl işleyeceğini basit bir şekilde öğreniyoruz. Spesifik mesajları şikayet etmek hem gizlilik hem de güvenlik açısından daha verimli bir yol olacak gibi duruyor. Çünkü bu sayede sadece istediğiniz mesajlar uygulamanın kontrol ekibine iletilecek. Aynı zamanda, tüm sohbeti kontrol etmek yerine belli başlı mesajları kontrol etmek çok daha kolay bir yol.

Exit mobile version