WhatsApp Sesli Mesajları Yazılı Metin Haline Getirecek

WhatsApp, sesli mesajları yazılı metine çevirecek bir özellik üzerinde çalışıyor. Özellik şimdilik iOS işletim sistemine özel olacak. İşte detaylar!

WhatsApp, raporlara göre sesli mesajları yazılı metine çevirecek bir özelliği test ediyor. Söylentilere göre bu özellik şimdilik iOS işletim sisteminde test aşamasında. Ancak önümüzdeki zamanlarda Android için de bu özellik söz konusu olabilir. İşte tüm detaylar!

Popüler mesajlaşma uygulaması, raporlara göre yepyeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Söylentilere göre bu özellik şimdilik sadece iOS işletim sisteminde olacak. Ancak ilerleyen zamanlarda özelliğin Android kullanıcılarına da gelmesini bekliyoruz.

WhatsApp, sesli mesajları yazılı metne dönüştürecek!

WABetaInfo adlı sitenin paylaştığı ekran görüntüleri özelliğin detaylarını gözler önüne seriyor. Bu ekran görüntülerinde sesli mesajların yazılı metine dönüşeceğini gösteren özelliği görüyoruz. Aynı zamanda bu ekran görüntüleri özelliğin nasıl çalışacağını da bizlere gösteriyor.

Ekran görüntülerinden birinde gördüğümüz üzere bu özellik sesli mesajları Apple’ın konuşma motoruna iletecek. Böylece Apple, sesli mesajları yazılı metin haline getirecek. Aynı zamanda bu, özelliğe Facebook’un dahil olmayacağını da gösteriyor.

WhatsApp
WhatsApp

Ek olarak ekran görüntülerinde gördüğümüz gibi, uygulama öncelikle kullanıcılardan konuşma bilgilerini Apple ile paylaşma izni alacak. Kullanıcılar bu izni verdiği andan itibaren ise ‘transkript’ isimli yeni bir sekmede sesli mesajların yazılı hallerini görecek.

Sitenin paylaştığı bir diğer ekran görüntüsünde ise özelliğin ayrı bir detayını görüyoruz. Bu ekran görüntüsüne göre ise kullanıcılar, mesajın belirli bir dakika veya saniyesine gitme seçeneğine sahip olacak. Aynı zamanda rapora göre bu yazılı mesajlar WhatsApp’ın veri deposunda kayıt altına alınacak. Böylece kullanıcılar kolaylıkla bu mesajlara ulaşacak.

Yeni özellik Android’e gelecek mi?

Söylediğimiz gibi, bu özellik ekran görüntülerinde de görebileceğiniz gibi iOS işletim sistemine yani iPhone kullanıcılarına özel olacak. Ancak bu sadece şuan özelliğin iOS üzerinde test aşamasında olduğunu gösteriyor. Yani ilerleyen zamanlarda Android kullanıcıları için de bu özelliğin gelme ihtimali oldukça yüksek.

Android ve iOS üzerine mesajları yazılı metin haline getiren bazı üçüncü parti uygulamaları şuan mevcut. Ancak bu uygulamalar kullanıcılarda gizlilik şüphelerini de beraberinde getiriyor. Bu sebeple özelliğin WhatsApp’a entegre olması pek çok kullanıcı için sevindirici bir haber olacak.

Exit mobile version