WhatsApp, Sesli Mesajları Hızlandırma Özelliği Getiriyor

WhatsApp, iddialara göre, açık beta kanalında sesli mesajları hızlandırma testleri yapıyor. Görünüşe göre WhatsApp’a, Telegram’da da bulunan sesli mesajları hızlandırması yakın zamanda gelecek.

Bu özellik geçtiğimiz ay bazı kullanıcılara Android beta 2.21.9.4 sürümünde açıktı. Daha sonra 2.21.9.5 sürüm güncellemesi ile birlikte bu özellik de yok oldu. Ama sanıyoruz ki bu özellik ilerleyen haftalarda uygulamada karşımıza çıkacak.

WhatsApp, sesli mesajları hızlandırma özelliği üzerinde çalışıyor

WhatsApp’in güncellemerini takip eden WABetaInfo, kısa bir süre için sesli mesajları hızlandırma özelliğinin açık olduğunu öne sürdü. Bu özellik sesli mesajları 1x, 1.5x ve 2x hızda dinleyebilmemizi sağlıyor. Böylece bir ses kaydı dinlerken, iki katı hızına çıkarıp zamandan kazanabilirsiniz. Ancak bu özellikte hızı düşürme seçeneği mevcut değil. Kısa süreli bir denemeden sonra bu özellik, açık olan kullanıcılara tekrardan erişilemez hale geldi.

WhatsApp 2x sesli mesaj özelliği
WhatsApp 2x sesli mesaj özelliği

Normalde şirket, beta sürümüne açmadan önce özellikleri test eder. O yüzden bu ya şirketin bir hatasının sonucu ya da bu özelliği yakında göreceğiz anlamına geliyor.

Alien: Isolation ve Hand of Fate 2, Epic Games Store’da ücretsiz

WhatsApp’a gelecek diğer özellikler

Aynı zamanda WABetaInfo‘nun verdiği bilgilere göre, şirketin üzerinde test yaptığı bir diğer özellik ise bir sohbet üzerinde yapacağınız değişiklikler. Söylentilere göre, sohbette yapacağınız herhangi bir değişiklik veya sohbeti silmek, diğer WhatsApp’a bağlı olan cihazlarınızı etkilemeyecek. WhatsApp’ın neden bu özellik üzerinde çalıştığını anlayamadık ancak umuyoruz ki tüm cihazlar için değişiklik yapma imkanı da sunarlar.

Yine söylenenlere göre, bu özellik henüz geliştirme aşamasında. Ve karşımıza “çoklu aygıt özelliği” olarak çıkabilir. Şimdilik WhatsApp’ı sadece ana cihaz dışında tek bir cihazdan kullanabiliyoruz. Bu özellik ile uygulama, 4 adet ek cihazda WhatsApp’a giriş yapma olanağı sunacak. Kaynak, bağlı hesaplardan çıkış yapma özelliğinin de henüz geliştirmeye açık olduğunu söylüyor. Fakat bu çoklu aygıt özelliği söylediğimiz gibi hala yapım aşamasında ve ne zaman geleceğini bilmiyoruz.

Realme 10.000 Dolar Ödüllü Tasarım Yarışması Düzenliyor!

Exit mobile version