WhatsApp Profilime Kim Baktı Uygulamaları Güvenli mi?

WhatsApp profilime kim baktı, nasıl öğrenirim diye merak mı ediyorsunuz? Bununla ilgili soru işaretlerine detaylı şekilde açıklık getirdik.

WhatsApp profilime kim baktı uygulamaları, dünyanın dört bir yanında en çok aratılan uygulamalar arasında yer alıyor. WhatsApp Messenger’ın kullanıcılarının önemli bir kısmı, profilini kimlerin görüntülediğini öğrenmesini sağlayacak uygulamaların gerçek olup olmadığını merak ediyor.

Bu uygulamalar Google’ın uygulama mağazası Play Store ya da Apple’ın uygulama mağazası App Store’da mevcut olmasa da Android’de üçüncü taraf uygulama indirme hizmetleri üzerinden kolaylıkla indirilebiliyor. Apple kullanıcılarının bunu yapabilmesi içinse biraz daha zorlu bir süreçten geçmesi gerekiyor.

Bunun sebebi de Android’in açık kaynaklı bir işletim sistemi olmasıdır. Apple’ın işletim sistemi iOS açık kaynaklı değildir, kullanıcıları birçok alanda kısıtlayacak politikalara sahiptir. Tabii ki bunlar daha çok kullanıcının güvenliğini sağlamak için vardır.

Bunun önemini bu tür uygulamaların güvenlik açısından oluşturduğu risklere değindiğimizde daha iyi anlayacaksınız.

WhatsApp Profilime Kim Baktı Uygulamaları Güvenilir mi?

WhatsApp Profilime Kim Baktı Uygulamaları Güvenilir mi?

WhatsApp profilinize kimin baktığını gösteren bir uygulama yoktur. Ayrıca bu uygulamaların önemli bir kısmı da güvenlik riski taşır.

Profilinizi görüntüleyenleri gösteren, profil fotoğrafınızı büyüten kişileri gösterdiğini iddia eden uygulamaların öne sürdüğü ifadelerin hiçbir aslı bulunmuyor.

Birçok WhatsApp kullanıcısı, bu tür uygulamaları kullandığını ve profilini görüntüleyenlerin gerçekten de sıralandığını belirtiyor. Ortada bir sıralama olabilir ama bu sıralamalar rastgele şekilde yapılır. Hiçbir üçüncü taraf uygulamanın WhatsApp kullanıcılarının verilerine erişimi yoktur. Bu nedenle bu tür sıralamaların doğru olduğunu söylemek son derece yanlıştır.

Elbette ki listede profilinizi gerçekten de görüntüleyen kişiler olabilir ama bunun sadece bir tesadüf olduğunu unutmayın. Listenin geriye kalanında muhtemelen profil fotoğrafınızı bir kereliğine bile görüntülemeyen çok sayıda insan vardır.

Bu uygulamaları indirmek size sadece zaman kaybı yaşatmakla kalmayıp aynı zamanda maddi zarara da girmenize neden olabilir. Bu uygulamaları indirmek için üçüncü taraf uygulama indirme sitelerini tercih ediyorsanız ve bu siteler arama yaparken denk geldiğiniz siteler ise cihazınıza zararlı yazılım bulaşması olasıdır.

Kötü amaçlı yazılımdan kötü amaçlı yazılıma değişse de bunların önemli bir kısmı maddi zarara uğramanıza yol açabilecek derecede tehlikelidir. Dolayısıyla bu tür uygulamaları indirerek gereksiz yere riske girmemelisiniz.

Exit mobile version