WhatsApp Plus Zararları Neler?

WhatsApp Plus zararları neler, güvenli mi, kullanılmalı mı? Sizin için cevabı merak edilen soruları yanıtladık.

WhatsApp Plus zararları hakkında araştırma yapıyorsanız muhtemelen WhatsApp’ın orijinal uygulamasına çeşitli özellikler getiren bu tür uygulamaları kullanmanın güvenli olup olmadığını merak ediyorsunuzdur.

Aslına bakacak olursanız orijinal uygulamanın dışındaki uygulamaların kullanımı oldukça zararlıdır. Bu uygulamalar orijinal uygulamada yapamadıklarınızı yapmanızı sağlıyor, size çok fazla imkân veriyor ki bu kadar çok indirilmesinin ana sebebi de zaten bu özelliklerdir.

Ne var ki sadece bu özelliklerden ötürü bu uygulamaları indirip kullanmanız, sizin için büyük bir hata olacaktır. WhatsApp Plus’ı kullanmak güvenli değildir. Bunun sebebini ise aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Normal Kullanıcı İçin WhatsApp Plus Zararları

Tabii ki bu tür uygulamaları indirdiğiniz yer de büyük bir öneme sahiptir. Güvenilir olmayan bir kaynak APK indirmek de cihazınızı kötü amaçlı yazılımlara karşı zayıf halka hâline getirir.

Bu tür uygulamaları kullanmanın genel olarak zararlarıysa yukarıda sıralanmıştır. Dilerseniz bunların her birini tek tek ele alalım.

Normal Kullanıcı İçin WhatsApp Plus Zararları

1. WhatsApp Hesabı Yasaklanabilir

WhatsApp, kullanıcılarının orijinal olmayan sürümü kullanmasını istemiyor. Daha önce birçok kullanıcı, WhatsApp’ın bu nedenden ötürü geçici olarak hizmet kullanımına sınırlama getirdiğini belirtmiştir.

Bu tür sınırlamalarla karşılaşan kullanıcılardan 24 saat beklemesi, bu süre zarfında WhatsApp’ı sadece resmi bir kaynaktan indirmesi gerekiyor.

2. Mesajlar Gizli Kalmaz

WhatsApp Plus, WhatsApp Messenger’ın altyapısını kullanıyor ama mesajları Meta ile ilgisi olmayan üçüncü taraf kaynaklara gönderip göndermediği bilinmiyor. Gerçek şu ki WhatsApp’ın orijinal sürümünü kullanmazsanız aldığınız ve gönderdiğiniz mesajların güvende olduğunu hiçbir zaman bilemezsiniz.

3. Cihaza Zararlı Yazılımlar Bulaşabilir

Uygulamanın kendisini kullanmak zaten tehlikelidir ama uygulamayı indirdiğiniz web sitesi, size WhatsApp Plus’ı vadetse bile cihazınıza kötü amaçlı yazılım indirtebilir.

4. Resmî Kaynaktan Güncelleme Almaz

Bu, WhatsApp’ın resmî uygulaması değildir. Bu nedenle ne Google Play Store’dan ne de App Store’dan otomatik güncelleme almanız mümkün değildir. Uygulamanın son sürümünü indirmek için her defasında üçüncü taraf web sitelerini ziyaret etmeniz gerekir. Bu web siteleri de daha önce de değindiğimiz üzere cihazınıza zararlı yazılım bulaştırabilir.

5. Cihazı Reklamlarla Doldurabilir

WhatsApp Plus’ın daima reklamsız kalacağının bir garantisi yoktur. Bununla birlikte uygulamayı indirdiğiniz web sitesinin cihazınızı reklamlardan geçilmeyecek hâle getirmesi ihtimaller dahilindedir.

Exit mobile version