WhatsApp Mesaj Saklama Özelliği Alıyor

WhatsApp mesaj saklama özelliğini kullanıma sunmak için kollarını sıvadı. Bu özellikle geçici mesajlardan bazıları silinmeyecek.

WhatsApp Mesaj Saklama Özelliği Alıyor

WhatsApp mesaj saklama özelliği ile kaybolan mesajların içinden önemli bulunan mesajların saklanmasına imkân tanımaya başlamayı hedefliyor. Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olan WhatsApp zaten sahip olduğu özelliklerle uzun bir zamandan beri rakiplerinin arasından sıyrılmayı başarıyor.

İnsanlar Meta’nın mesajlaşma uygulaması ile arkadaşları, aile üyeleri ve iş arkadaşları ile ücretsiz ve hızlı bir şekilde iletişim kurabiliyor. Mesajlar uçtan uca şifrelendiğinden ötürü güvenli bulunan uygulama, iOS ve Android sürümünün yanı sıra web sürümüne de sahiptir.

Bütün bunlar bir arada topladığında kullanıcıların neden WhatsApp’ı seçtiği sorusuna kolaylık, yenilikçilik ve güvenilirlik cevabı çıkıyor. Uygulamanın en önemli taraflarından biri olan yenilikçiliğini gösteren en yeni özelliğin ise mesaj saklama özelliği olacağı ortaya çıktı.

WhatsApp Mesaj Saklama Özelliği Ne İşe Yarayacak?

WABetaInfo tarafından paylaşılan bilgilere göre yeni özellik, kaybolan mesajları etkinleştiren ancak gönderilen ya da alınan bazı mesajların belirli bir sürenin sonunda silinmeyip saklanmasını sağlamak isteyen kullanıcıların mesajları saklamasını sağlayacak.

Saklanan mesajlar sohbetten kaybolmayacak. Mesajı alan tüm kullanıcılar, mesajların silinmesi için belirtilen sürenin sonuna gelinse bile mesajı görmeye devam edecek. Kullanıcılar istediği zaman mesajları kaldırma seçeneğine de sahip olacak. Bu seçeneğe başvurulduktan sonra ise mesaj herkesten silinecek.

Paylaşılan ekran görüntülerinden de görülebileceği üzere kaydedilen mesajların üzerinde diğer mesajlardan ayrılmalarını sağlayan bir yer imi simgesi de olacak.

Tabii ki bu özelliğin henüz geliştirilme aşamasında olduğunu ve zaman içerisinde özelliğin nasıl bir değişime uğrayacağı bilinmiyor. Bununla birlikte özellikten tamamen vazgeçilmesinin de ihtimaller dahilinde olduğunu belirtmek gerekiyor.

Exit mobile version