WhatsApp Medya Geri Yükleniyor Ekranında Takıldı, Nasıl Düzeltilir?

WhatsApp medya geri yükleniyor takıldı sorunu ile mi karşılaştınız? Sorundan kurtulmak için rehberdeki yöntemleri uygulayın.

WhatsApp Medya Geri Yükleniyor Takıldı

WhatsApp medya geri yükleniyor takıldı gibi ifadeler kullanarak sorununu dile getirmeye çalışan çok sayıda kullanıcı, sorunun ortadan kaldırılması için neler yapabileceğini araştırıyor. WhatsApp’ın geri yükleme ekranında takılması çok yaygın bir şekilde görülür ve çözümü o kadar zor değildir.

Bu problemle karşılaşanlar, internet hızına bağlı olarak süreç bir süre boyunca kusursuz bir şekilde işlese de bir noktadan sonra yükleme işleminin sürmediğini, bir noktada takıldığını fark eder. Sizin de başınıza böyle bir sorun geldiyse endişelenmenize gerek yok, aşağıdaki çözüm yollarını izleyerek sorundan kurtulabilirsiniz.

WhatsApp Medya Geri Yükleniyor Takıldı Sorununun Çözümleri

WhatsApp’ta medya geri yükleme süreci devam ederken yükleme işleminin bir noktadan sonra devam etmediğini fark ettiğinizde bu yöntemleri uygularsanız sorunu ortadan kaldırırsınız.

İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

İlk olarak aynı ağ üzerinden bir web sitesine erişmeye çalışın. Wi-Fi kullanıyorsanız modemin ışıklarını kontrol edin. Modem açık ve ışıklar yanıyorsa sinyal gücünün zayıf olmadığından emin olun.

Kablosuz bağlantıda sinyal gücü düşük olursa internet hızınız durumdan olumsuz etkilenebilir. Bu da geri yükleme sürecinin inanılmaz yavaş bir şekilde sürmesine yol açar.

İnternet bağlantısı ile ilgili ortada bir sorun varsa öncelikle modemi yeniden başlatın. Bu işe yaramazsa DNS ayarlarında değişiklik yapıp yapmadığınızı kontrol edin. Bunun yanında eğer bir VPN kullanıyorsanız devre dışı bırakın.

Sorun hâlâ devam ederse Wi-Fi’ı devre dışı bırakıp mobil veriyi etkinleştirin. Mobil veri açıksa tam tersini yapın.

WhatsApp Önbelleğini Temizleme

Sorun hâlâ devam ederse uygulamanın önbelleğini temizlemeyi deneyin. Bunu yaparak cihazda depolanan geçici dosyaları temizler, depolama alanında yer açarsınız.

Bu işlemi gerçekleştirmek için öncelikle ayarlara gidin, uygulamalara girin ve WhatsApp’ı bulup üzerine basın. “Depolama” kısmından ön belleği temizleyin.

Gereksiz Uygulamaları Silme

Cihazda eğer yeterli depolama alanı yoksa geri yükleme işlemi sonlandırılamayabilir. Gereksiz uygulamaları kaldırarak cihazda yer açmak için kullanmadığınız, cihazda gereksiz yer kaplayan uygulamaları silebilirsiniz.

Fotoğraf ve Videoları Başka Yerde Depolama

Fotoğraf ve videolar cihazınızda çok fazla alan kaplayabilir. Bunları depolamak için telefonunuz yerine bulut depolama hizmetlerini veya bilgisayarınızı kullanabilirsiniz.

WhatsApp’ı Kaldırıp Yeniden Yükleme

Yukarıdaki tüm yöntemleri denemenize rağmen sorun düzelmezse WhatsApp’ı cihazınızdan kaldırıp yeniden yükleyin. Önceki sürümde bir sorun varsa güncel sürümü yükleyerek sorunu giderebilirsiniz.

Exit mobile version