WhatsApp Masaüstü Otomatik İndirme Özelliği Alıyor

WhatsApp masaüstü otomatik indirme özelliğine kavuşuyor. Bu özellikle masaüstü kullanıcıları da dosyaları otomatik olarak indirebilecek.

WhatsApp masaüstü otomatik indirme özelliği sayesinde kişilerinizden size gelen fotoğrafları, videoları, GIF’leri ve diğer dosyaların otomatik olarak bilgisayarınıza kaydedilmesi mümkün hâle geliyor.

Masaüstü sürümü için güncellemelere devam eden WhatsApp şu an beta sürümünde sınırlı bir kullanıcı grubuna oldukça kullanışlı bir özelliği deneme imkânı tanıyor. Uygulamanın Android sürümünde çalışma biçimine benzer şekilde bu sürümde de size gelen dosyaları cihazınıza otomatik olarak kaydedebileceksiniz.

WhatsApp Masaüstü Otomatik İndirme Nasıl Açılır?

WhatsApp Masaüstü Otomatik İndirme Nasıl Açılır?

Yukarıda yer alan ekran görüntüsünde de görebileceğiniz üzere özelliği etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için sadece birkaç saniye ayırmak yeterli oluyor. Otomatik medya indirme özelliğinin zaten etkin olup olmadığını öğrenmek ya da otomatik olarak indirilmesini istediğiniz medya türlerini seçmek için ayarlara girebilir, otomatik medya indirme bölümüne tıklayabilirsiniz.

Bu adımları takip ettikten sonra karşınıza çıkacak olan seçeneklerden eğer hiçbiri işaretli değilse bu, özelliğin devre dışı olduğu anlamına gelir. Bu bölümde hangi medya türlerinin otomatik olarak cihazınıza kaydedilmesini istediğinizi belirleyebilirsiniz.

Bu özelliği göremiyorsanız endişelenmeyin. WhatsApp’ın masaüstü sürümünün beta sürümünü yeniden yüklemeniz gerekmiyor çünkü WhatsApp bu özelliği şimdilik tüm beta kullanıcılarına açmadı. Bu özellik en azından bir süreliğine küçük bir grup tarafından deneyimlenebiliyor.

Medya ögelerini otomatik olarak indirmenizi sağlayan bu özelliğin masaüstü sürümüne gelecek haftalarda daha geniş bir kullanıcı grubuna sunulması bekleniyor.

Exit mobile version