WhatsApp, masaüstü için herkese açık beta aldı! İşte yenilikler…

Facebook‘a ait anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, masaüstü kullanıcıları için herkese açık bir beta yayınlıyor. Windows ve macOS kullanıcıları artık WhatsApp masaüstü uygulamasına gelen tüm yeni özellikleri denemek için herkese açık beta sürümüne kaydolur.


İlginizi Çekebilir: WhatsApp çoklu cihaz desteği için iPad müjdesi


WABetaInfo’daki bir rapora göre, WhatsApp için çoklu cihaz desteğini iyileştirmek ve ekibe geri bildirim sağlamak için daha fazla kişinin gelecek özellikleri test etmesini sağlamak için herkese açık beta başlatıldı. Beta programına kaydolan kullanıcılar, WhatsApp için resmi beta test kullanıcıları olur. Tüm beta güncellemelerini otomatik olarak alır. Şu anda, herkese açık beta test kullanıcıları WhatsApp 2.2133.1 sürümünü alır. Bunun dışında WhatsApp, bir iPad uygulaması üzerinde de çalışıyor.

WHATSAPP MASAÜSTÜ İÇİN GELECEK YENİLİKLER

Rapora göre mevcut WhatsApp beta, sesli not kaydederken yeni bir deneyim veriyor. Kullanıcılar bir sesli notu durdurma özelliği gelecek. Göndermeden önce sesi dinleme şansınız olacak. Rapora göre, bu özellik şu anda iOS için WhatsApp’ta geliştiriliyor.

Kullanıcılar ayrıca beta programına kaydolmuşlarsa hata raporları gönderebilirler. Bir hatayı bildirmek için kullanıcılar WhatsApp Masaüstü Ayarları > Bize Ulaşın bölümüne gider. Ekibin hata üzerinde çalışabilmesi için bir ekran görüntüsü gönderir. WhatsApp’ın ayrıca, kullanıcıların akıllı telefonlarına ihtiyaç duymadan WhatsApp’a bağlı kalmalarını sağlayacak çoklu cihaz uyumluluğu getirmeye çalıştığı söyleniyor.

Bir WhatsApp sözcüsü, bir TechRadar raporunda, çoklu cihaz işlevselliğinin, kullanıcıların telefonlarını bağlamaya gerek kalmadan mesajlaşma uygulamasını kullanmalarına izin vereceğini söyledi. Kullanıcılar, WABetaInfo raporunda sağlanan bir bağlantı aracılığıyla masaüstü bilgisayarları için WhatsApp’ın beta sürümünü indirerek beta programına kaydolabilirler. Beta sürümüne kaydolduktan sonra, tüm beta güncellemeleri otomatik olarak indirileceğinden, kullanıcıların güncel sürümleri indirmesine gerek olmadığını söylüyor.

Exit mobile version