WhatsApp Kişi Listesi Güncellenmiyor, Nasıl Düzeltilir?

WhatsApp kişi listesi güncellenmiyor mu? Bu sorunu ortadan kaldırmak için hangi yöntemlere başvurabileceğinizi açıklıyoruz.

WhatsApp Kişi Listesi Güncellenmiyor, Nasıl Düzeltilir?

WhatsApp Messenger, birçok ülkede insanların iletişim kurma biçimini büyük ölçüde değiştirdi. Mesajlaşma geçmişte görece zor ve zaman alıcı olsa da WhatsApp’ın yaygınlaşması ile kolay bir şekilde iletişim kurmak mümkün hâle geldi ancak sorun şu ki bazen WhatsApp kişi listesi güncellenmiyor ve numaranın rehbere eklenmesine rağmen uygulamada o kişi görülemiyor.

Bu sorunla sık sık karşılaşıyorsanız buna son vermenin vaktinin çoktan geldiğini düşünüyor olabilirsiniz. Neyse ki ister iOS (iPhone) ister Android kullanıcısı olun, kişi listesinin güncellenmeme sorununu ortadan kaldırmak için başvurabileceğiniz bazı etkili çözüm yolları bulunuyor.

WhatsApp Kişi Listesi Güncellenmiyor, Nasıl Çözülür?

WhatsApp Messenger’da kişi listesinin güncellenmeme sorununu giderecek yöntemler bu şekildedir. Hepsini denemek zorunda kalmayabilirsiniz. Sorundan kurtulmanızı sağlayacak yöntemi bulana kadar ilerlemeye devam edin.

WhatsApp’a Kişilere Erişme İzni Verme

Bugün birçok uygulamada olduğu gibi WhatsApp’ta da uygulamayı düzgün bir şekilde kullanabilmeniz için ilk açtığınızda belirli izinleri vermeniz istenir. Yanlışlıkla kişilere erişim iznini vermeyi reddeder ya da bu izni daha sonra istemeden alırsanız kişilere erişilemeyecektir.

iPhone’da WhatsApp’a kişi erişimi izni vermek için şu adımları izleyin:

Android’de WhatsApp’a kişi erişimi izni vermek için şu adımları takip edin:

WhatsApp’ı Güncelleme

Mesajlaşma uygulamasının eski sürümünü kullanıyorsanız bu tür sorunlar yaşayabilirsiniz. Uygulamayı güncellemek için WhatsApp’ın App Store ya da Play Store sayfasını açabilir ve güncellemeyi seçebilirsiniz.

Kişiyi WhatsApp’ın Uygulamasından Ekleme

Kişi listesinin güncellenmemesi geçici bir sorundur ve büyük çoğunlukla kendiliğinden çözüme kavuşur. Yukarıda yer alan tüm yöntemleri denemenize rağmen sorun hâlâ devam ederse yeni bir kişi eklerken WhatsApp’ın mobil uygulamasını kullanabilirsiniz.

iPhone’da şu adımları izleyerek kişiyi WhatsApp’ın uygulamasından ekleyebilirsiniz:

Android kullanıyorsanız şu adımları takip edebilirsiniz:

Kullanıcıdan Mesaj Göndermesini İsteme

Bu sorunu yaşayanların başvurabileceği bir diğer geçici yöntem de ilgili kişiden WhatsApp uygulaması üzerinden mesaj göndermesini istemektir. Mesajı aldılktan sonra o kişi ile konuşmaya başlayabilirsiniz.

Exit mobile version