Whatsapp “Kaybolan Mesajlar” özelliğini getiriyor

WhatsApp, kullanıcılara mesajlaşma uygulamasında paylaştıkları fotoğraflar ve videolar için “Kaybolan Mesajlar” özelliğini getiriyor. Şirket kısa süre önce iOS ve Android beta test kullanıcılarına kaybolan mesajlar göndermelerini sağlayan yeni bir özellik sundu.


İlginizi Çekebilir: WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği Testleri Yakında Başlıyor


WHATSAPP KAYBOLAN MESAJLAR INSTAGRAM’DAKİ ÖZELLİĞE BENZİYOR

WABetaInfo’da bildirildiği üzere WhatsApp, Haziran ayı sonlarında “Kaybolan Mesajlar” özelliğini Android kullanıcıları için kullanıma sunmasından kısa bir süre sonra; Cuma günü iOS kullanıcıları için “Bir Kez Görüntüle” özelliğini yayınladı. Bu özellik, kullanıcıların bir kez görüntülendikten sonra WhatsApp sohbetlerinden kaybolacak fotoğraf ve videoları göndermelerine olanak tanır. Instagram ve Facebook Messenger’da sunulan özelliğe çok benziyor. Ancak Instagram, gönderenlerin, alıcıların içeriği kaybolmadan önce bir kez daha görüntülemesine izin veriyor.

Özellikle WABetaInfo tarafından alınan ekran görüntülerine göre uygulama, başkalarının ekran görüntüsü almasını engellemeyecek. “Bir Kez Görüntüle” seçilirse, içerik gönderenin sohbetinde ve alıcının sohbetinde kaybolacaktır. Gönderenler, “Açıldı” mesajını izleyerek sohbette içeriklerinin görüntülenip görüntülenmediğini görebilecekler. Android kullanıcıları için özellik, grup sohbetleri için de mevcuttu.

Uygulamadaki özelliği açıklayan mesaj, “Daha fazla gizlilik için, alıcı bir kez açtıktan sonra; fotoğrafınız veya videonuz sohbetten kaybolacak. Unutmayın, insanlar her zaman ekran görüntüsü alabilir.” dedi.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ BİLDİRİLMEYECEK

Alıcıların kaybolan içeriğin ekran görüntülerini alması durumunda WhatsApp’ın kullanıcıları bilgilendirmeyeceğini söylüyor. Bunun nedeni, kullanıcıların ekran görüntüsü almalarını engellemenin kusursuz bir yolunun olmaması olduğudur. Ayrıca bunu yapmanın kullanıcılara yanlış bir güvenlik hissi sunacağını iddia ediyor. Ne yazık ki, insanların ne göndereceğini bilemezsiniz. İnsanların, başkalarının ekran görüntüsü alabileceğini bilseler bile; mesajlarda gönderdikleri şeyler göz önüne alındığında, bu muhtemelen doğrudur.

WhatsApp CEO’su Will Cathcart ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, bu özelliği Haziran ayı başlarında WABetaInfo’ya kişisel olarak onayladılar. Bu nedenle hepimizin yakında alacağını söyleyebiliriz. Zuckerberg, kendi sözleriyle, tüm sohbetlerdeki mesajlarınızı ortadan kaldıracak. Ayrıca WhatsApp deneyiminizi “geçici” hale getirecek bir “kaybolma modundan” da bahsetti.

Exit mobile version