WhatsApp Kanallar Özelliği Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp kanallar özelliğini kullanıcılara sunmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. Peki, yeni özelliğe dair neler biliyor?

WhatsApp kanallar özelliğini yakında herkese sunabilir. WABetaInfo’ya göre TestFlight aracılığı ile yeni bir güncelleme yayımladı. 23.8.0.75 sürümünde görülen yeni özellik, WhatsApp Messenger’ı bir mesajlaşma uygulamasından çok daha fazlası olmaya bir adım daha yaklaştırma potansiyeli taşıyor.

WABetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre WhatsApp, kullanıcıların kendisini takip eden diğer kişiler ile bilgi paylaşmasına olanak tanımak için kanallar özelliğini geliştiriyor.

WhatsApp Kanallar Özelliğine Kavuşabilir

Kanallar özelliğinin şu an geliştirilme aşamasında olduğu belirtiliyor. Geliştiriciler, yeni özelliği gelecekte yayımlanması planlanan bir güncelleme ile kullanıma sunmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu özellik sayesinde anlık mesajlaşma uygulamasını kullananlar haberdar olmak istediği kişilerin paylaştığı bilgileri büyük bir kolaylıkla okuyabilir. Özellik şu an Android versiyonunda hâlâ geliştirilme aşamasında ama WABetaInfo, iOS için yayımlanan 23.8.0.75 güncellemesi sayesinde WhatsApp’ın bu özelliği gelecekte iOS uygulamasında da sunabileceğini ortaya çıkardı.

WhatsApp kanallar bölümü

Yukarıda yer alan ekran görüntüsünde görülebileceği gibi, durum sekmesine ek olarak yeni bir sekme daha getiriliyor. Bu bölümde kullanıcıların katıldığı kanallarda paylaşılan bilgilerin yer alması bekleniyor. Bir kanala katılan kişilerin telefon numarası ve kullanıcı bilgilerinin her zaman olduğu gibi yine gizli tutulacağı ileri sürülüyor.

Bu, WhatsApp’ın tamamen isteğe bağlı olarak kullanılabileceği bir özellik olduğundan uygulamanın bir sosyal ağa dönüşmesi gibi beklentinin oluşmaması gerekiyor. Kullanıcılar hangi kanala katılacağını kendisini seçebiliyor. Ayrıca şu anki hâline bakıldığında özelliğin öneri algoritması ile desteklenmediği görülüyor.

Exit mobile version