WhatsApp İtirazları Adalet Bakanlığı’nın Gündemine Alındı!

Güvenlik gündeminin tepe noktasını işgal eden WhatsApp itirazları, Adalet Bakanlığı’nın açıklamalarında yer buldu. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Facebook tarafından geliştirilen WhatsApp her geçen gün daha fazla tepki çekiyor. Veri ihlalleri bu tepkilerin tepe noktasını ele geçirdi. Fakat asıl problem WhatsApp verilerinin paylaşılmasından ziyade çifte standart oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül bu konuda bazı açıklamalar yaptı.

Açıklamalarda Avrupa Birliği ile diğer ülkeler arasında ayrım yapılması eleştirildi. Bildiğiniz üzere WhatsApp veri paylaşımı Avrupa Birliği ülkeleri için geçerli olmayacak. Bu durum dünya genelinde çifte standart oluşmasına neden oluyor.

WhatsApp itirazları Adalet Bakanlığı’nın desteğini kazandı

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yapılan çifte standart açıklamaları, WhatsApp ile alakalı tartışmaların gündemine oturdu. Buna göre gizlilik sözleşmesi tüm dünya için ortak bir tasarıya sahip olmalı.

WhatsApp itirazları Adalet Bakanlığı'nın
Facebook öncülüğünde kullanıcılara sunulan WhatsApp platformu, bütün verileri kullanabilecek. Bu veriler ile birlikte kullanıcılara çeşitli reklam önerileri sunulacak. Böylece hedef odaklı reklam stratejilerinin geliştirilmesi planlanıyor.

Mark Zuckerberg her ne kadar bu durumun veri güvenliğini tehdit etmeyeceğini söylese bile araştırmalar bunun tam aksini gösteriyor. Yapılan çalışmalara göre WhatsApp platformu verilerin neredeyse yüzde 80 gibi bir bölümünü kullanıyor. Bu gerçekten de çok yüksek bir rakam.

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması büyük ihtimalle veri ihlalleri ile uzun bir süre daha anılacak. Yükselen itirazlar ise bazı küçük değişikliklere neden olabilir.

Exit mobile version