WhatsApp İsimler Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

WhatsApp isimler gözükmüyor, sadece telefon numaraları görünüyor ise endişelenmeyin, sorunu rehberdeki yöntemlerle giderebilirsiniz.

WhatsApp İsimler Gözükmüyor, Nasıl Düzeltilir?

WhatsApp isimler gözükmüyor mu? Bu sorun genellikle yakın zamanda kaydettiğiniz belirli kişilerde ortaya çıkar. Daha kritik durumlarda ise telefonunuzun rehberinde kayıtlı tüm kişileri kapsayan büyük bir sorun olarak karşınıza çıkar.

Peki, bu sorun tam olarak neden kaynaklanıyor ve nasıl çözebilirsiniz? Bu rehberde WhatsApp’ın kişi adlarını göstermemesinin olası nedenlerini ele alarak kişi adlarını tekrar görünür hâle getirmek için deneyebileceğiniz ve olumlu sonuç alacağınız yöntemleri sizinle paylaşacağız.

WhatsApp İsimler Gözükmüyor, Nasıl Çözülür?

WhatsApp, birçok nedenden dolayı kişi adlarını görememenize neden olabilir. Bunların arkasında kullanıcıyı yeni kaydetmek, kullanıcıyı rehberden yanlışlıkla silmek, telefonunuzun kayıtlı kişileri tanımaması, WhatsApp’ın kişi adlarına erişememesi gibi nedenler bulunuyor.

WhatsApp’ın kişileri göstermemesinin nedenlerini artık bildiğinize göre sorunu çözmek için başvurabileceğiniz yöntemleri uygulamaya geçebilirsiniz.

Temel Sorun Giderme Adımlarını Uygulama

Normal bir kullanıcı için karmaşık olabilecek çözüm yollarına geçmeden önce temel sorun giderme adımlarını uygulamalısınız:

Yukarıdaki temel çözüm yolları eğer sorunu gidermenize yardımcı olmazsa daha etkili yöntemlere geçebilirsiniz.

WhatsApp’ın Hizmet Durumunu Kontrol Etme

WhatsApp da diğer birçok uygulama gibi zaman zaman çeşitli aksaklıklardan ötürü dünya çapında ya da belirli bir bölge ile sınırlı olarak kullanılamaz hâle gelebiliyor. Arka planda ekip sorunu çözmeye çalışırken kullanıcıların uygulamayı yeniden düzgün bir şekilde kullanabilmesi için beklemesi gerekiyor.

WhatsApp ile ilgili genel bir sorun olup olmadığını kontrol etmek için WhatsApp’ın Downdetector sayfasını kontrol edin. Downdetector, kullanıcıların geri bildirimine dayanarak verileri güncelleyen bir platform olduğu için nerede ve ne zaman kesinti olduğunu anlık olarak görebilirsiniz.

Yakın zamanda sorun olduğunu bildiren çok fazla kullanıcı varsa sorun muhtemelen sizden değil, WhatsApp’tan kaynaklanıyordur. Dolayısıyla sorun çözülene kadar beklemelisiniz.

Sorun bildiren kullanıcı yoksa ya da çok azsa sorun büyük bir olasılıkla sizden kaynaklıdır. Diğer çözüm yollarına geçin.

İsimlerin Gelmesini Bekleme

WhatsApp, rehbere yeni kaydedilen kişilerin ismini her zaman anında göstermeyebiliyor. Bir kişinin ismini görebilmek için bazen birkaç dakika beklemeniz gerekebilir. Bu süreçte uygulamayı kapatıp açma gibi adımlar uygulanabilir.

Kullanıcıyı Kaydetme

Yeni bir numaradan mesaj aldığınızda WhatsApp’ın bu kişinin numarasının rehberinizde kayıtlı olmadığı konusunda sizi uyardığını fark etmişsinizdir. WhatsApp yalnızca rehberinize kaydettiğiniz kişilerin adını gösterir.

Bu kişiyi daha önce rehberinize kaydetmediğiniz için WhatsApp kişinin adını size göstermeyecek, onun sadece numarasını görebileceksinizdir. Bu nedenle ilgili kişinin isminin WhatsApp’ta görünmesini sağlamak için o kişiyi rehberinize kaydetmeniz gerekiyor.

WhatsApp’ta o kişi ile olan sohbeti açtığınızda kişiyi ekleme ve engelleme seçeneklerini görürsünüz. Kişiyi eklemeyi seçerseniz kullanıcıyı rehberinize eklemeniz için yönlendirilirsiniz.

WhatsApp Kişi Listesini Yenileme

WhatsApp, kişi listesini yenilemek için kullanışlı bir özelliğe sahiptir. Bunu yapmak için şu adımları takip edebilirsiniz:

SIM Kartını Kontrol Etme

Numaraları telefonunuza mı yoksa SIM kartına mı kaydediyorsunuz? İkinciyi tercih ediyorsanız SIM kartınızın doğru bir şekilde takıldığından emin olun.

SIM kartı yerinden oynamış olabilir. Bu da SIM kartının algılanmasının önüne geçebilir. SIM kart algılanamadığında zaten kayıtlı numaralara erişemez, dolayısıyla WhatsApp’ta da kişilerin ismini göremezsiniz.

Exit mobile version