WhatsApp İş Kullanıcılarına Özel API Hizmetlerini Duyurdu

Meta'nın alt markası olan WhatsApp, bulut tabanlı API hizmetini tanıtacak. Şirket'in CEO'su Mark Zuckenberg onayladı.

Meta Platforms CEO’su Mark Zuckerberg, Perşembe günü şirketin mesajlaşma etkinliğinde yaptığı açıklamada, WhatsApp uygulamasını kullanan daha fazla işletmeye sahip olmak için ücretsiz bulut tabanlı API hizmetlerini duyurdu.

İş kullanıcılarına giderek daha fazla kur yapan mesajlaşma hizmeti, Facebook’un sahibi Meta’nın daha fazla alışveriş ve iş odaklı özellik başlattığı birkaç platformdan biri.

Meta’nın “Konuşmalar” etkinliğinde açıklama yapan Zuckerberg, “Meta tarafından barındırılan API ile herhangi bir işletme veya geliştiricinin hizmetimize kolayca erişebileceği, deneyimlerini özelleştirmek için doğrudan WhatsApp’ın üzerine oluşturabileceği ve güvenli WhatsApp Cloud’u kullanarak müşterilere yanıt sürelerini hızlandırabilecek” dedi.

Mesajlaşma uygulaması, işletmelerin sistemlerini bağlamaları ve hizmette müşteri hizmetleri sohbetlerine katılmaları için Meta adına gelir yaratan bir API’ye veya bir tür yazılım arayüzüne sahiptir.

2014 yılında önemli bir anlaşmayla WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın alan Meta, işletmelerin kendilerine ulaşılmasını talep etmedikçe WhatsApp’ta insanlara mesaj gönderemeyeceklerini söyledi.

Business Uygulamasında Birçok Özellik Bulunuyor

Bazı işletmeler API’den vazgeçmeyi ve bunun yerine özel Business uygulamasını kullanmayı seçebilir. 2018’de piyasaya sürülen WhatsApp Business Uygulaması, WhatsApp hizmetinde resmi bir varlık oluşturmak ve müşterilerle bağlantı kurmak isteyen küçük işletmelere yöneliktir. Otomatik hızlı yanıtları, karşılama mesajlarını, SSS’leri, uzakta mesajlaşmayı, istatistikleri ve daha fazlasını desteklemek gibi ücretsiz mesajlaşma uygulamasının kullanıcılarına sunulmayacak bir dizi özellik sunar.

Bugün Meta, WhatsApp Business uygulaması için 10 cihaza kadar sohbetleri yönetme yeteneği gibi bir ücret karşılığında sunulacak yeni güç özelliklerini de sunuyor. Şirket ayrıca, Meta’nın Facebook ve Instagram gibi diğer uygulamaları da dahil olmak üzere, işletmelerin çevrimiçi varlıkları üzerinden müşterileri çekmelerine yardımcı olan yeni özelleştirilebilir sohbet bağlantıları sağlayacak.

Bunlar, WhatsApp Business uygulaması kullanıcıları için yakında çıkacak bir Premium hizmetin parçası olacak. Fiyatlandırma dahil olmak üzere daha fazla ayrıntı daha sonraki bir tarihte duyurulacaktır.

WhatsApp ile UBER Kullananlar Yeni Kullanıcılar

Konferansta Meta Operasyon Direktörü Sheryl Sandberg ile bir oturumda konuşan Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, WhatsApp üzerinden yolculuk siparişi veren kullanıcıların üçte birinin yeni müşteriler olduğunu söyledi.

Aralık ayında WhatsApp sohbet robotunu piyasaya süren araç çağırma şirketi, şimdi hizmeti Delhi ve çevresindeki kullanıcılar için daha fazla özelleştirmeyi ve Brezilya gibi pazarlara genişletmeyi planladığını söyledi.

Exit mobile version