WhatsApp, Instagram ve Facebook Çöktü

Popüler sosyal ağlar, Facebook, Instagram ve WhatsApp uygulamalarına dün akşam üzeri erişim sağlanamadı. İşte bu uygulamalarda son durum ve uygulamalara erişim sağlanamamasının nedeni...

WhatsApp, Instagram ve Facebook dün akşam saat 19:00 sularında erişim sorunuyla karşı karşıya kaldı. Kullacıların uzun süre giriş sağlayamadığı uygulamalar nedeniyle herkes Twitter’dan tepki gösterdi. Ayrıca WhatsApp’ta yaşanan sorun nedeniyle birçok kullanıcı farklı mesajlaşma uygulamalarını indirip, haberleşmelerini oradan gerçekleştirdi.

Dün akşam yaşanan bu durumdan kısa bir süre sonra WhatsApp bir açıklama yayınladı ve “Bazı kişilerin şu anda WhatsApp ile ilgili sorunlar yaşadığının farkındayız. İşleri normale döndürmek için çalışıyoruz ve mümkün olan en kısa sürede buraya bir güncelleme göndereceğiz. Sabrınız için teşekkürler!” ifadelerini kullandı.

İşte Uygulamalarda Yaşanan Sorunun Nedeni

Facebook konuyla ilgili Twitter üzerinden bir açıklama yayınlayarak “Şu anda açıklığa kavuşturmak istiyoruz. Bu kesintinin temel nedeninin hatalı bir yapılandırma değişikliği olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, bu kesinti süresinin bir sonucu olarak kullanıcı verilerinin güvenliğinin ihlal edildiğine dair hiçbir kanıtımız yok ” ifadeleriyle kullanıcılarını bilgilendirdi.

Facebook Hisselerinde Büyük Düşüş

Sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook’a dünya genelinde yaşanan erişim sorununun etkisiyle Facebook’un hisseleri yüzde 5’in üzerinde düştü.

Instagram, Facebook, ve WhatsApp’a erişim sorunu yaşanırken Twitter’ın resmi hesabından “Gerçekten herkese merhaba” paylaşımı yapıldı. Bir süre sonra WhatsApp’tan gönderinin altına “Merhaba” yanıtı geldi.

Twitter CEO’su Jack Dorsey de WhatsApp’ın uçtan uca şifreleme yöntemine gönderme yaparak, “Bu konuşmanın şifrelenmesi gerektiğini düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Sayan, ”WhatsApp, Facebook ve Instagram servislerinde dünya genelinde erişim sorunu yaşanmakta olup; global kaynaklı sorundan ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir.” açıklamasını yaptı.

Twitter’da Gündem Oldu

Öte yandan Instagram, WhatsApp ve Facebook platformlarında yaşanan çökme olay oldu. Twitter’da bu olay kısa sürede en çok konuşulan konular arasına girdi. ‘WhatsApp’ ve ‘Çöktü’ etiketiyle ilgili binlerce paylaşım yapıldı.

WhatsApp, Instagram ve Facebook Sorunları Düzeldi

Facebook, Instagram ve WhatsApp sunucularında yaklaşık 6 saattir devam eden problem sona erdi. Şirketin sözcüsü, hizmetlerin çalışmaya başladığını ancak eski haline dönmesinin biraz daha zaman alacağını duyurdu.

Facebook, 2008 yılında yaşadığı büyük bir hata nedeniyle o zamanki 80 milyon kullanıcısının tamamının platforma erişimini kaybetmesine neden olmuştu. Bugünkü kesinti, büyüklük açısından değil; uzunluk açısından 2008’den bu yana gerçekleşen en uzun kesinti oldu. 2008 yılındaki kesinti 24 saat boyunca devam etmişti.

Exit mobile version