WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Nedir, Nasıl Etkinleştirilir?

WhatsApp iki adımlı doğrulama nedir, ne işe yarar, nasıl etkinleştirilir? Bu soruların tamamını detaylı şekilde cevapladık.

WhatsApp iki adımlı doğrulama nedir? Bu özellik, anlık mesajlaşma uygulamasına kullanıcıların güvende kalmasını sağlamak üzere eklenmiştir. Bu özelliği etkinleştirmek zorunlu değildir ama WhatsApp, kullanıcılara hesaplarını güvende tutmak için söz konusu özelliği etkinleştirmesini tavsiye eder.

Anlık mesajlaşma uygulamasının kullanıcılarının büyük bir kısmı, bu özelliğin ne işe yaradığını bilmediği için etkinleştirip etkinleştirmemesi konusunda çoğunlukla tereddüt yaşar. Siz de bu kullanıcıların arasında yer alıyorsanız iki faktörlü kimlik doğrulaması ile ilgili tüm sorularınıza bu yazıda cevap bulabilirsiniz.

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Nedir, Ne İşe Yarar?

WhatsApp iki faktörlü kimlik doğrulama, ek güvenlik katmanıdır. Hesabınızın başkalarının eline geçmesini engeller.

Bu özelliği etkinleştirdikten sonra telefon numaranızı doğrulama aşamasında sizden altı haneli bir kod daha belirtmeniz istenir.

İki faktörlü kimlik doğrulaması artık Facebook, Twitter, Instagram gibi birçok sosyal medya platformunda yer alan bir özelliktir. Gittikçe daha fazla web sitesi ve çevrim içi hizmet, bu özelliği kullanıma sunduğu için 2FA olarak da bilinen iki faktörlü kimlik doğrulamasının nasıl çalıştığını iyi anlamak gerekiyor.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Sistemi Nasıl Çalışır?

Bu kimlik doğrulama yönteminin merkezinde genellikle kullanıcının belirttiği e-posta adresine ya da telefon numarasına tek seferlik şifre göndermek yer alır. Bu şifreleri girmek için kullanıcıya bir süre verilir. Bu süre çoğunlukla 1 ile 5 dakika arasında değişir. Bazı hizmetler, kullanıcılara 30 saniye gibi oldukça kısa süre de verebiliyor.

Bu yöntemde kullanılan başka bir doğrulama yolu da başka bir cihazdan doğrulamadır. Örneğin bilgisayarda kullandığınız bir hizmete erişmek için sizden öncelikle akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulamayı açıp tek seferlik kodu girmeniz istenebilir.

Bir diğer yöntem de yüz ve parmak izi taraması gibi biyometrik kimlik doğrulaması yapmayı içerir. Bu kimlik doğrulaması da diğer kimlik doğrulama yöntemleri gibi hesap şifresini doğru bir şekilde girdikten sonra yapılır.

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Etkinleştirme Adımları

WhatsApp İki Adımlı Doğrulama Etkinleştirme Adımları

İki adımlı doğrulama özelliğini etkinleştirirken bir e-posta adresi eklemek, parolanızı unutmanız hâlinde özelliği devre dışı bırakmanızı sağlar. Bu nedenle oldukça önemlidir.

Profilinize kimlerin baktığını gösteren uygulamaların hiçbir gerçeklik payı olmamakla birlikte güvenlik sorunu oluşturduğunu biliyor muydunuz? WhatsApp profilime kim baktı uygulamalarının güvenirliğini ele aldığımız yazıda bu uygulamalara yakından bakış atabilirsiniz.

Exit mobile version