WhatsApp Güncellenmiyor Sorunu Nasıl Çözülür?

WhatsApp güncellenmiyor sorunu ile karşılaşan kullanıcıların hangi yöntemleri uygulaması gerekiyor? İşte çözüm yöntemleri!

WhatsApp güncellenmiyor sorununun çözülebilmesi için hangi adımların uygulanması gerekiyor? Anlık mesajlaşma uygulamasında meydana gelen hatanın çözülmesine yardımcı olacak yöntemlere aşağıdan göz atabilirsiniz.

WhatsApp Güncellenmiyor Hatasının Çözüm Yolları Neler?

WhatsApp Güncellenmiyor-1

1. İnternet Bağlantısını Kontrol Etme

Popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp Messenger’da karşılaştığınız problemi düzeltmek için uygulayabileceğiniz ilk yöntem internet bağlantısını kontrol etmektir. İnternet bağlantınızda herhangi bir sıkıntı varsa uygulamanın güncellenememesine yol açabilir. Dolayısıyla internet bağlantınızda problem olup olmadığını kontrol edin.

2. Cihazı Yeniden Başlatma

İnternet bağlantınızda bir sıkıntı yoksa cihazınızı yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Bunun için ilk önce güç butonuna basılı tutun. Ardından açılan seçenekler üzerinden yeniden başlatmayı seçin. Cihazınız yeniden açıldıktan sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin. Sorun çözülmediyse bir sonraki yönteme geçin.

3. Depolama Alanına Bakma

Cihazınızın depolama alanınızda yeterli boş alan yoksa uygulama güncelleme işlemi yapılamayabilir. Bu nedenden dolayı telefonunuzda yeterli miktarda boş alan olup olmadığını kontrol edin. Boş alan yoksa telefonunuzda yüklü olan bazı uygulama veya dosyaları silebilirsiniz.

4. Google Hesabını Kaldırıp Yeniden Ekleme

Google hesabını kaldırıp yeniden eklemek, anlık mesajlaşma uygulamasında yaşanan güncelleme sorununu ortadan kaldırabilir. Bu yöntemi uygulamadan önce hesabınızın şifresini bilmelisiniz. Ayarlar sayfası üzerinden hesabınızı kaldırabilir ve tekrar ekleyebilirsiniz.

5. Google Play Store’un Önbelleğini Temizleme

Google Play Store, bazı işlemleir daha hızlı gerçekleştirmek için arka planda önbellek depolar. Böylelikle uygulama sık ziyaret edilen sayfaları daha hızlı yükler. Önbellek tarafında yaşanan bir sorun söz konusu probleme yol açmış olabilir.

Ayarı açın ve ardından Uygulamalar kategorisini görüntüleyin. Açılan sayfa üzerinden Play Store uygulamasını bulun ve üzerine dokunun. Depolama seçeneğini seçin. Önbelleği sil butonuna basın. Bu işlemi yaptıktan sonra Play Store uygulamasını açın ve WhatsApp Messenger’ı güncellemeye çalışın.

6. WhatsApp’ı Silip Yeniden Yükleme

Listede bulunan yöntemler işe yaramadıysa anlık mesajlaşma uygulamasını kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Uygulama indirme işlemini App Store ya da Google Play Store üzerinden yapabilirsiniz.

Yukarıdaki yöntemleri uygulayarak popüler anlık mesajlaşma uygulamasında meydana gelen güncelleme sorununu çözebilirsiniz. Ayrıca en güvenli mesajlaşma uygulamaları listemize de göz atabilirsiniz.

Exit mobile version