WhatsApp Grupları için Yeni Özellik

WhatsApp artık kullanıcıların grup aramalarında belirli kişileri susturmalarına ve mesajlaşmalarına izin veriyor.

Son birkaç hafta içinde WhatsApp platformunun bir dizi yeni özellik ve işlev üzerinde çalıştığını bildirdik. Şimdi şirket, kullanıcıların grup aramalarında belirli kişilere doğrudan mesaj göndermesine ve hatta sesini kapatmasına olanak tanıyan yeni bir güncelleme yayınladı. Akıl sağlığını koruyan bu özellik, yalnızca bunu kendileri yapmayı unutan insanları susturmak için değil, aynı zamanda görüşmede olan ve söylediklerinin yankısını duymak istemeyen biriyle aynı odadaysanız da yararlı görünüyor.

Zoom ve Microsoft Teams gibi bazı konferans uygulamaları, toplantı sahiplerinin tüm katılımcıların (veya belirli kişilerin) sesini kapatmasına izin verse de, genellikle bireysel kullanıcılara bir arama sırasında istedikleri kişileri sessize almaları için bir yol sunmaz. Bu özellik, görüntülü aramalarda en fazla sekiz kişinin veya sesli aramalarda en fazla 32 kişinin katıldığı kaotik toplantılar için muhtemelen en iyi şekilde kaydedilen yeni bir kontrol düzeyi sunar.

Popüler mesajlaşma platformu, grup arama özelliği için yeni bir güncelleme sunuyor. Bu, grup sohbeti sınırını 512 kişiyi destekleyecek şekilde genişlettikten, dosya paylaşım sınırını yükselttikten ve hatta sohbet geçmişini Android’den iPhone’a taşıma yeteneği ekledikten kısa bir süre sonra geldi.

İşte WhatsApp Uygulamasının Grup Konuşmaları için Getirdiği Özelliğin Detayları

Şimdi şirket, kullanıcıların grup sohbetinin bir parçası olan belirli kişileri susturmasına veya mesaj atmasına izin veren bir güncelleme getiriyor.

Bu özellik çok talep edildi ve Meta WhatsApp Başkanı William Cathcart tarafından duyuruldu. Duyuruyu Twitter’da paylaştı, böylece kullanıcılar artık grup görüşmeleri sırasında mikrofonlarını kapatmayı unutan veya yanlışlıkla açan bir gruptaki katılımcıların sesini manuel olarak kapatabiliyor. Başka bir deyişle, sohbet uygulamasının arama özelliğinde iyi bir yaşam kalitesi değişikliği. Özellikle, bireyleri sessize alma yeteneği, yalnızca talep edene değil herkese sunulacak.

Bu nedenle, grup görüşmesinde bir kişinin sesini kapatırsanız, başka kimse de onları duyamaz. Sesi kapatılan kişinin adının yanında sessiz simgesi görünür. Grup aramalarına gelen bir diğer yeni işlev, arama sırasında belirli kişilere mesaj gönderme yeteneğidir. WhatsApp ayrıca, başladıktan sonra biri aramaya katıldığında kullanıcıları bilgilendirecek yeni bir banner sunuyor.

Yeni sessize alma özelliğine ek olarak, WhatsApp artık bir grup görüşmesi sırasında, belki de bir toplantı sırasında birine not almak veya tüm grupla uyumlu olmayabilecek bir şakayı kırmak istediğinizde belirli kişilere mesaj göndermenize izin veriyor. WhatsApp ayrıca, bir aramaya başladıktan sonra yeni biri katıldığında sizi uyaracak yeni bir başlık yayınlıyor.

Exit mobile version