WhatsApp, Google Drive ve iCloud için yeni özellik getiriyor

WhatsApp, iddiaları yalanladı

WhatsApp mesajlaşma uygulaması Google Drive ve iCloud için Parola Korumalı, Şifreli Sohbet Yedeklemeleri üzerinde çalıştığı söylendi. Yeni WhatsApp güncellemesinin ilk referansları geçen yıl bulundu.

Bir rapora göre WhatsApp, iCloud ve Google Drive için şifre korumalı, şifreli sohbet yedeklemeleri getiriyor. Şu anda çalışmalarda olduğu söylenen yeni güncelleme, kullanıcıların WhatsApp sohbet yedeklerini bir şifre kullanarak yetkisiz erişimden korunmasına olanak tanıyacak. Şu anda, sohbetleriniz telefonunuzda ve konuştuğunuz kişilerde uçtan uca şifreleniyor – ancak sohbetleri yedeklediğinizde artık durum böyle değil. Bu, geçmişte birçok gizlilik aktivistinin dile getirdiği bir endişe olmuştur.

Samsung Galaxy S10 Lite ve Galaxy M51 güncelleme aldı

WhatsApp özellik takipçisi WABetaInfo, parola korumalı, şifreli bulut yedekleme özelliğinin çalışmalarda olduğunu bildirdi. Ayrıca, yeni özelliğin uygulamada nasıl çalışabileceğini gösteren bazı ekran görüntüleri paylaştı.

WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerinden birindeki açıklamada “iCloud Drive yedeklemenize yetkisiz erişimi önlemek için, gelecekteki yedeklemeleri şifrelemek için kullanılacak bir parola belirleyebilirsiniz. Yedeklemeden geri yüklediğinizde bu şifre gerekecektir.” yazıyor.

WHATSAPP GOOGLE DRIVE VE iCLOUD İÇİN GETİRDİĞİ PAROLA KORUMASI İÇİN EKRAN GÖRÜNTÜLERİ SIZDI

Güncelleme muhtemelen hem Google Drive hem de iCloud Drive yedeklemeleri için kullanılabilir. WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntülerinin, WhatsApp’ın unutulan parolaları kurtarmaya yardımcı olamayacağını ve kullanıcıların yedeklemeleri için parola korumasını onaylamak için telefon numaralarını girmeleri gerektiğini öne sürdüğünü belirtmek de önemlidir.

WhatsApp bulut yedekleme özelliği bir süredir uygulanmaktadır. Ancak mesajlaşma platformu, içerik bir noktadan diğerine giderken içeriği şifreleyen uçtan uca şifrelemeyle bulut yedeklemelerini etkinleştirmedi. Geçmişte, bu, yedeklere erişimi olan bulut depolama sağlayıcıları aracılığıyla bir kullanıcının iletişimine erişmek için kullanıldığı iddia ediliyordu.

Bulut yedeklemelerine ek olarak, WABetaInfo yerel Android yedeklemelerinin de yeni güncelleme ile uyumlu olacağını tweetledi. Bu, Android telefonunuzda yerel olarak kaydettiğiniz yedeklemelere şifre koruması uygulayabileceğiniz anlamına gelir. WhatsApp, iPhone’lar söz konusu olduğunda yerel yedeklemelere izin vermez.

Exit mobile version