WhatsApp Gönderilen Mesajları Düzenleme Özelliği

WhatsApp yakında kullanıcılarının en çok istediği özelliklerden biri olan gönderilen metin mesajlarını düzenleme özelliğini getirecek.

Twitter size bir düzenleme düğmesi vermeyebilir, ancak WhatsApp bunu yakında yapacak. Mesajlaşma uygulaması, uygulamanın beta sürümündeki düzenleme düğmesini test ediyordu. Şu anda, WhatsApp’ın özel bir düzenleme seçeneği yoktur. Gönderilen bir metin yalnızca silinebilir, düzenlenemez, ancak gelecek özellik, metinleri gönderdikten sonra düzenlemeyi mümkün kılabilir. Uygulama kullanıcıları yakında gönderilen kısa mesajlardaki yazım hatalarını ve diğer hataları düzeltebilir. Kullanıcılar yıllardır WhatsApp’tan metin mesajlarını düzenleme özelliğini eklemesini talep ediyor. Bu özellik yakında gerçek olabilir gibi görünüyor.

WhatsApp Herkesin Beklediği Özelliği Getirmeye Hazırlanıyor

WABetainfo’ya göre WhatsApp, kullanıcıların mesajlar gönderildikten sonra değişiklik yapmalarını sağlayacak bir düzenleme düğmesi üzerinde çalışıyor. Bir düzenleme düğmesinin yokluğunda, WhatsApp kullanıcıları uzun süredir yıldız işaretini yazım düzeltmelerini belirtmek için kullanırken, diğer seçenek bir mesajı tamamen silmek. Ancak kullanıcılar yakında yazım hatalarını düzeltmek için daha etkili bir yola sahip olabilir. Aşağıdaki ekran görüntüsünde düzenleme düğmesini ve bir mesajı düzenleme işlemini çalışırken görebilirsiniz.

Mesajı Düzenle Butonu Karşınıza Çıkacak

Bir mesajı düzenlemek için, kullanıcıların gönderilen mesaja uzun süre basması ve üç noktalı menüyü tıklaması gerekir. Düzenle seçeneğini seçtikten sonra, kullanıcılar orijinal mesajda gerekli değişiklikleri yapıp yeniden gönderebileceklerdir. Mesajları düzenlemek için bir zaman penceresi olup olmayacağı belli değil.

Bu Özellik Telegram’da Yıllardır Bulunuyor

WhatsApp’ın düzenleme düğmesi ekleme planı 2017’ye kadar uzanıyor. Düzenleme özelliğinin ilk kanıtı, Android sürüm 2.17.26 için WhatsApp beta sürümünde bulundu. Ancak, özellik hiçbir zaman son kullanıcılara ulaşmadı. WhatsApp’ın rakibi Telegram’ın, kullanıcıların yıllarca mesajları düzenlemesine izin verdiğini belirtmekte fayda var.

Düzenleme düğmesi hala geliştirme aşamasındadır. Henüz uygulama kullanıcılarına bu özellik sunulmamıştır. Tüm WhatsApp deneylerinde olduğu gibi, özellik muhtemelen ilk önce beta kanalına gelecek. İlk deneyen olmak istiyorsanız, beta programına kaydolabilir, ardından özellik geldiğinde detaylı bir şekilde deneme şansına sahip olabilirsiniz.

WhatsApp Mesajlarına Tepkiler Kullanıcılar Tarafından Beğenildi

Diğer yandan, Mesaj Tepkileri kullanıcılara geniş çapta sunuldu. Bu özellik, kullanıcıların kısa mesajlara iMessage ve Instagram’a benzer şekilde hızlı emoji tepkileri eklemesine olanak tanıdı. WhatsApp kullanıcıları tarafından oldukça beğenilen bu özellikle artık herhangi bir mesaja tepki vereceksiniz.

Exit mobile version