WhatsApp, Yeni Gizlilik Politikalarının Son Tarihini Değiştirdi

WhatsApp, çoğunuzun bildiği gibi geçtiğimiz aylarda gizlilik politikasında değişiklikler yaptı. Bunları kabul etmek için 15 Mayıs’a kadar süre vermişti. Fakat şimdi bundan vazgeçtiğini açıkladı. İşte diğer detaylar.

WhatsApp’ın Facebook‘a ait olduğunuz hepimiz biliyoruz. Ve yine bildiğimiz gibi Facebook da veri ihlalleriyle gündemden düşmeyen bir platform. Bu yeni politika ile WhatsApp verilerini Facebook ile paylaşacaktı. Özellikle de bu yeni politikanın kabul mecburiyeti nedeniyle uygulama pek çok kullanıcı kaybetmişti. Çok fazla tartışmaya sebep olan bu zorunluluk, kullanıcılara Telegram gibi farklı sohbet uygulamalarına geçiş yaptırmıştı.

WhatsApp 15 Mayıs tarih sınırından vazgeçti: Kimsenin hesabı silinmeyecek

The Press Trust of India adlı Hindistan merkezli bir sitenin attığı Tweet’in iddiası WhatsApp’ın bu politikayı kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını silmeyeceği yönündeydi. Bu iddiadan önce son tarih olan 15 Mayıs’a kadar politikaları kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını sileceklerdi. Fakat bu iddia bir yetkili tarafından doğrulandı.

Bu iddiadan sonra bir uygulama yetkilisi açıklama yaptı. Bu açıklamada kullanıcıların çoğu politikaları kabul etse de etmeyenlere saygılı olduklarını belirtti. Aynı zamanda kimsenin hesabının silinmeyeceğinin de altını çizdi. Fakat hatırlatmalara önümüzdeki günlerde devam edeceklerini de ekledi. Yani WhatsApp’tan bu konuda bildirimler almaya devam edeceğiz.

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesinin son kabul tarihinden vazgeçti
WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesinin son kabul tarihinden vazgeçti

WhatsApp yeni gizlilik politikasını iptal edecek mi?

Yetkilinin açıklamalarına göre 15 Mayıs son kabul tarihinden vazgeçtikleri iddiası doğru çıktı. Açıklamada yetkilinin söylediğine göre çoğu kullanıcı bu yeni politikayı kabul etmiş. İnsanları zor duruma sokmak istemediklerini belirtmişler. Fakat hesabını kaybetmek istemediği için bu sözleşmeyi kabul eden kullanıcı sayısını bilemiyoruz.

Kabul etmeyenler ve etmek istemeyenler ise, WhatsApp’ı kullanmaya devam edebilecekler. Şirket bu sözleşmeden tamamen vazgeçer mi bilmiyoruz. Bundan sonra bu sözleşmeyi kabul etmeyenler için hamlesi ne olacak göreceğiz. Fakat şimdilik hesabınızın silinmesinden korkmadan WhatsApp’ı kullanabileceksiniz.

Youtube, Yeni Müzik Dinleme Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Exit mobile version