WhatsApp Gizlilik Politikalarını Kabul Etmeyenler Bazı Özellikleri Kullanamayacak

WhatsApp geri adım attı

WhatsApp, dün yaptığımız haberde bahsettiğimiz gibi gizlilik sözleşmesini kabul etmeyen kullanıcıların hesaplarını silmeyeceğini açıklamıştı. Şimdi de kabul etmeyen kullanıcılara nasıl bir yaptırım uygulayacağını açıkladı. İşte detaylar.

WhatsApp‘ın yeni gizlilik politikalarını kabul etmek için 15 Mayıs’a kadar verdiği bir süre vardı. Yakın zamanda bundan vazgeçtiklerini açıkladılar. Fakat burada bitmedi. Şimdi de kabul etmeyenlere karşı nasıl bir yol izleyeceklerini öğreniyoruz.

WhatsApp, gizlilik sözleşmesini kabul etmeyenlere kısıtlamalar getiriyor

Bu sözleşmeyi kabul etmeyenler için ilk etapta uygulama, kabul etmeniz için bir bildirim göstermeye devam edecek. Birkaç hafta bu kabul bildirimini göstermeye devam ettikten sonra, kalıcı bir bildirim alacaksınız.

WhatsApp
WhatsApp

Daha sonra, kalıcı bildirimi almanızın üzerine uygulamanın bazı özellikleri kısıtlanamaya başlayacak. Bu modda kullanıcılar sohbet listelerine erişemeyecekler. Bu raddede, sohbetlerinizi bildirim penceresinde görüp cevap verebilirsiniz. Aynı zamanda fotoğraf ve sesli mesajları da alacaksınız. Fakat bunları uygulama üzerinde açamayacaksınız.

Bundan birkaç hafta sonra da kullanıcılar arama ve mesajlarına ulaşamayacaklar. Bunların bildirimlerini de bu noktada alamayacaksınız. Bu süreçte kısıtlamaların hangi tarihlerde olacağını yetkililer kesin olarak belirtmemiş. Aralarında birkaç hafta olacağını biliyoruz.

Birkaç haftaya kadar uygulama kullanılamaz hale gelecek

15 Mayıs tarihinin şuan için herhangi bir önemi olup olmadığını bilmiyoruz. Belki de bu yaptırımlara o tarihten sonra başlayacaklardır. Evet, hesabınız artık bu tarihte silinmeyecek. Fakat birkaç hafta veya ay sonra uygulama kullanılamaz hale gelecek.

Dün paylaştığımız haberde uygulama yetkilisi, kullanıcıları zor durumda bırakmak istemediklerini söylemişti. Ancak bugünkü açıklama yine kullanıcıları zor durumda bırakıyor. Kısaca, eğer bu yeni politikaları kabul etmezseniz uygulamayı birkaç haftadan sonra kullanamayacaksınız.

Şimdilik elimizdeki bilgilere göre yeni gizlilik politikalarının iptali söz konusu değil. Bunun yerine kabul etmeden önce mesajlarınıza ulaşmak için birkaç haftanız var.

Sony PlayStation 5 yeni tasarımıyla 2022’de geliyor

Exit mobile version