WhatsApp Mesajlara Emoji ile Tepki Özelliği Geliyor

WhatsApp, Facebook ve Twitter gibi sosyal medya sitelerindeki "emoji ile tepki" özelliğini mesajlar için getiriyor.

WhatsApp, neredeyse herkesin kullandığı çevrimiçi mesajlaşma uygulaması, yeni bir özellik ile karşımıza geliyor. Emoji ile tepki verme özelliği Facebook ve Twitter kullanıcılarının aşina olduğu bir yenilik olacak. İlk olarak Facebook’da karşımıza çıkan bu yeniliği diğer popüler sosyal medya platformları da takip etmişti. Şimdi ise sıra WhatsApp’a geldi.

WhatsApp, emoji ile tepki verme özelliğini getiriyor

Geçtiğimiz ay şirketin duyurduğu bu yenilik sonunda uygulamaya geçiyor. Şimdiden bazı kullanıcıların eriştiği özellik yakın zamanda her kullanıcının uygulamasında yer alacak. Facebook kullanıcıları için bu özelliğin nasıl çalışacağını açıklamamıza gerek kalmayacak. Çünkü popüler sosyal medya uygulamasında çalıştığı gibi çalışıyor.

Mesaja emoji ile tepki vermek için, emoji bırakmak istediğiniz mesaja dokunup 1-2 saniye kadar beklediğinizde 6 emoji beliriyor. Bunlardan herhangi birine dokunduğunuzda ise emojinin mesajınızın altında belirdiğini göreceksiniz. Böylece mesajı alıntılayıp tepki vermek yerine, direkt olarak mesaja tepki bırakabileceksiniz. Bu şekilde çok kısa da olsa zaman kazandığınızı söyleyebiliriz. Fakat onun ötesinde, çevrimiçi mesajlaşma için yeni bir kolaylık sağlıyor.

WhatsApp’a emoji ile tepki özelliği geliyor

Emoji ile tepki özelliği nasıl kullanılıyor?

Şimdilik 6 adet emoji kullanıma açık olacak. Tıpkı Facebook’daki gibi, ifadelerin sayısı değişmiyor. Ancak bazı emojiler Facebook’da kullandıklarımızdan farklı. Şirketin CEO’su Mark Zuckerberg, paylaştığı Facebook gönderisinde bu yeni özelliği duyurdu. Aynı zamanda bu gönderide hangi ifadelerin WhatsApp’a geleceğini de bizlere gösterdi. Şirket, ilerleyen zamanlarda bu ifadeleri çeşitlendireceğini açıkladı. Bu çeşitlendirmeler ise yeni ifadeler ve daha fazla ten rengi seçeneklerini içeriyor. Her şeyin gün geçtikçe hız kazandığı teknoloji dünyasında, bu özelliği de ufak bir katkı olarak nitelendirmek mümkün.

Mark Zuckerberg yeni özelliği duyurdu

WhatsApp’a iki yenilik daha gelecek

Ek olarak, WhatsApp’a gelecek bir yenilik daha var. Dosya gönderimi yaptıysanız fark ettiğiniz bir limit mevcut. Uygulama, eskiden sadece 100 MB kadar dosya paylaşımına izin veriyordu. Yeni güncelleme ile bu limit 2 GB gibi büyük bir artışa uğradı. Sevdiklerinizle uygulama üzerinden dosya, video, fotoğraf paylaşımı yapmayı sevenlerdenseniz, bu artış da size hem kolaylık sağlayacak hem de zaman kazandıracak.

Bunların yanında, küçük bir artış daha uygulamaya eklendi. Grup sohbetlerine ekleyebileceğiniz kişi sayısı iki katına çıkıyor. Eskiden 256 olan bu sayı, güncelleme ile birlikte 512 kişiye çıkıyor. Bu da okul grupları, topluluklar gibi kullanıcıların işine yarayacak bir yenilik olacak.

Exit mobile version