WhatsApp’ta Ekran Görüntüsü Almayı Engelleme

WhatsApp'ta ekran görüntüsü almayı engelleme işleminin nasıl gerçekleştirileceğini bu rehberle saniyeler içinde öğrenin.

WhatsApp'ta Ekran Görüntüsü Almayı Engelleme

WhatsApp kullanıcıları, uzun bir zamandan beri ekran görüntüsü almayı engelleme özelliği talebinde bulundu çünkü bu özellik, mesajlaşma uygulamasında gönderilen ve alınan fotoğrafların güvenli bir şekilde görüntülenmesini sağlıyor.

Mesajlaşma uygulamasını kullanan kişiler eğer görüntüde kritik öneme sahip bilgiler yer alıyorsa bilgilerinin başkalarının eline geçmesini önlemek ama karşı tarafın da bir süreliğine erişmesine izin vermek için görüntünün ekran görüntüsünün alınmasını istemeyebiliyor.

Kullanıcıların talebine kulak veren geliştiricilerin uygulama için yayımladığı bir güncelleme ile karşı tarafa gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınmaması artık sağlanabiliyor. Bir kullanıcı eğer gönderdiği görüntünün ekran görüntüsünün alınmasını istemezse bunun için aşağıda yer alan adımları takip edebilir.

WhatsApp’ta Ekran Görüntüsü Almayı Engelleme Adımları

WhatsApp’ta eğer ekran görüntüsü alınmasına izin verilmeyen bir görüntü göndermek istiyorsanız bir kez görüntülenebilen fotoğraf / video göndermelisiniz. Mesajlaşma uygulaması, kullanıcılara ayrıyeten mesaj seçeneği sunmak yerine böyle bir yol tercih etti ki bunun son derece doğru bir yol olduğu söylenebilir.

Bir kez görüntülenebilen görüntülerin iletilmesinin amacı zaten o görüntülere sadece bir kez bakılmasını sağlamaktır. Karşı taraf eğer fotoğrafın ekran görüntüsünü alırsa bir kez görüntüleme özelliğinin bir anlamı kalmayacaktır.

Tabii ki sadece bu özelliğe güvenerek kişisel bilgilerinizi içeren görüntüleri herkese göndermekten kaçınmalısınız. Bu özellik her ne kadar fotoğraf ya da videoların SS (Screenshot) olarak kaydedilmesini engellese de uygulamanın eski sürümünü kullanan veya üçüncü taraf WhatsApp uygulaması kullanan bir kişi ekran görüntüsü almaya devam edebilir.

Bunların haricinde kullanıcılar farklı bir telefonla fotoğraf çekme / kayıt alma gibi yollara da başvurabilir. Kullanıcı farklı bir kamera kullanarak bir kez görüntülendikten sonra kaybolacak şekilde gönderilen fotoğrafları kaydedebilir. Bunları göz önünde bulundurursanız daha güvenli bir WhatsApp deneyimi elde edersiniz.

Exit mobile version