WhatsApp Durum Gizleme Adımları Neler?

WhatsApp durum gizleme adımlarını takip edebilir, böylece durumlarınızı görmesini istemediğiniz kim varsa hepsinden gizleyebilirsiniz.

Anlık mesajlaşma uygulamalarının yaygınlaşması, kullanıcıların WhatsApp durum gizleme gibi işlemleri gerçekleştirmek zorunda bıraktı. Bundan seneler önce teknoloji henüz bugün olduğu noktada değildi, insanlar SMS gibi yollarla iletişim kuruyordu.

Teknolojinin gelişip akıllı telefonların yaygın hâle gelmesi, WhatsApp Messenger gibi uygulamaların kullanıcı sayısına da yansıdı. Bu uygulamalar başlangıçta sadece insanların birbirleriyle mesajlaşmasını sağlıyordu ama olduğu gibi kalmadı. İlerleyen zamanlarda çok sayıda özellik kazandı.

Bu özelliklerden biri de durum özelliği oldu. Kullanıcılar artık fotoğraf, video paylaşımını WhatsApp üzerinden yapabiliyor. Durumlar varsayılan olarak kullanıcının kişilerine gösteriliyor. Peki, durumunuzu ya da Instagram’daki adı ile hikâyelerinizi belirli kişilere nasıl gizlersiniz?

Bunu sadece birkaç basit adımda yapabilirsiniz. Nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız sizin için bu adımları hemen aşağıda sıraladık. Bunları takip ederek siz de durumunuzu bazı kişilerin görmesini engelleyebilirsiniz.

WhatsApp Durum Gizleme Nasıl Yapılır?

WhatsApp Durum Gizleme Nasıl Yapılır?

WhatsApp’ı Güvenli Şekilde Kullanmanın Yolları

WhatsApp’ta güvende kalmak istiyorsanız finansal bilgilerinizi paylaşmaktan kaçınmalısınız. WhatsApp, mesajları uçtan uca şifreleme ile koruduğunu belirtse de bu bilgilerin karşı tarafın da cihazında yer alacağını, bu bilgilerin çalınmayacağının garantisinin olmadığını unutmayın.

Güvende kalmanın bir diğer yolu, çok faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmektir. Bu, hesabınızı çalma girişiminde bulunan kişilerin büyük ölçüde başarısız olmasını sağlar.

Sohbetler WhatsApp’ta kaldığı sürece uçtan uca şifreleme sayesinde güvendedir ama sohbetlerinizi bulut depolama hizmeti ile yedeklerseniz ve bu mesajları yeniden yüklerseniz yedekleme şifreli olmayacaktır.

İnsanlardan gelebilecek tehditlere karşı da dikkatli olmalısınız. Kötü niyetli kişiler, WhatsApp üzerinden sizinle iletişime geçebilir. Bu kişilerin kullandığı hesap, arkadaşınızın kullandığı hesap da olabilir. Bu nedenle arkadaşlarınızdan gelen bağlantılara bile doğrudan tıklamamalı, size gönderilen dosyaları hemen indirmemelisiniz.

WhatsApp sohbetlerini okuma yöntemlerini inceleyerek bu konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Son olarak WhatsApp’ı üçüncü taraf uygulama indirme platformlarından indirmek yerine resmî uygulama mağazalarını tercih edin. Bu tür uygulamaları dışarıdan indirmek sizi büyük bir risk ile karşı karşıya bırakabilir.

Exit mobile version