WhatsApp Çoklu Cihaz Özelliği Testleri Yakında Başlıyor

WhatsApp bir süredir çoklu cihaz bağlantı özelliği üzerinde çalışıyor. Bu sayede kullanıcılar birden fazla cihaza aynı anda bağlanma şansına sahip olacak. Bu özelliğin testleri ise bilgilere göre çok yakında başlıyor. İşte diğer detaylar!

WhatsApp’ın kullanıcıların en çok beklediği çoklu cihaz özelliğinin erken testlerine yakında başlayacağını öğreniyoruz. Bu özellik, adından da anlaşılacağı gibi, kullanıcıların herhangi birinden çıkış yapmak zorunda kalmadan aynı hesapla birden fazla cihaza giriş yapmalarını sağlayacak. Bu özelliğin, kullanıcıların aynı hesapla aynı anda dört adede kadar cihazı bağlamasına izin vermesini bekliyoruz.


Benzer İçerik: OxygenOS ve ColorOS birleşti


WhatsApp çoklu cihaz desteği testlerine başlıyor

WhatsApp’ta çoklu cihaz desteği geçmişte birçok kez karşımıza çıktı. Artık bu özelliği piyasaya sürülmek üzere olduğunu tahmin ediyoruz. Ayrıca Facebook CEO’su Mark Zuckerberg ve WhatsApp şefi Will Cathcart, herkese açık beta kullanıcılarına çoklu cihaz testinin 1-2 ay içinde açılacağını onayladı.

WABetaInfo, çoklu cihaz desteğinin test amacıyla yakında kullanıma açılacağını söyleyen bir Tweet paylaştı. Site, yakında herkese açık beta programının ayrıntılarını duyuracak. Herkese açık beta programının yalnızca sınırlı kullanıcılara erişim sunmasını bekliyoruz.

WABetaInfo, kullanıcıların çok cihazlı beta programına katılmaları için Android ve iOS için WhatsApp’ın en son beta sürümüne sahip olmaları gerektiğini belirtti. Herkese açık betanın ilk sürümünün yakında çıkmasını bekliyoruz. Bunun ardından şirketin bu özelliği tüm kullanıcılar için ticari olarak kullanıma açmadan önce bir süre test etmesini bekliyoruz.

WhatsApp beta
WhatsApp beta

Aynı zamanda WABetaInfo yakında gelecek çoklu cihaz özelliğinin bir ekran görüntüsünü de paylaştı. Bu görüntüde kullanıcıları çoklu cihaz betasına katılmaya davet eden bir diyalog kutusu gösterdi. Diyalog kutusunda, “Telefonunuzu çevrimiçi tutmadan WhatsApp’ı aynı anda 4 adede kadar ek cihazda kullanın” yazıyor.

Belirttiğimiz gibi çoklu cihaz desteği bir yıldan fazla bir süredir geliştiriliyordu. Zuckerberg, özelliğin gecikmesinden bahsederken WABetaInfo’ya “Tüm mesajlarınızı ve içeriğinizi senkronize etmek büyük bir teknik zorluktu” dedi. Bununla birlikte, şirket tüm sorunları çözmeyi başardı ve bilgilere göre herkese açık betanın ilk sürümünü yayına hazır.

Exit mobile version