WhatsApp çoklu cihaz desteğini etkinleştirecek

Bir rapora göre WhatsApp, çoklu cihaz desteğini uçtan uca şifreleme ile kullanıma çıkaracak. Facebook‘a ait anlık mesajlaşma uygulaması, bir süredir gizlilik odaklı şifrelemesini pazarlıyor. Metin ve sesli mesajları, fotoğrafları, videoları, belgeleri ve aramaları, gönderen ve alıcı dışında kimsenin erişemeyeceği şekilde koruduğu iddia ediliyor. Bununla birlikte, birden fazla cihazda aynı düzeyde korumayı sağlayacak. Böyle bir durumda aradaki iletişimi senkronize etmek çok kolay bir durum değil.

WhatsApp henüz resmi ayrıntıları paylaşmadı. WhatsApp beta izleyicisi WABetaInfo, WhatsApp’ta bulunan uçtan uca şifrelemenin yakında çıkacak olan çoklu cihaz desteğiyle uyumlu olacağını bildirdi.


İlginizi Çekebilir: WhatsApp Arama İle Hesap Onaylama Özelliği Geliyor


ZUCKENBERG WHATSAPP ÇOKLU CİHAZ DESTEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Bu ayın başlarında Mark Zuckerberg, WABetaInfo ile bir konuşma gerçekleştirdi. WhatsApp’ta çoklu cihaz desteğini kullanırken sohbetlerin uçtan uca şifreli olmaya devam edeceğini belirtti. Hatta WABetaInfo tarafından paylaşılan ekran görüntüleri sohbetlerin korunduğunu gösteriyor. Facebook CEO’su, şirketin, mesajlaşma uygulamasını birden fazla cihazda kullanırken bile güvenli olacağını belirtti. Kullanıcılar arasındaki sohbetlerin korunmasını sağlamak için uçtan uca şifrelemenin uygulanmasıyla ilgili zorlukları “zarif bir şekilde” çözdüğünü açıkladı.

WhatsApp Temmuz 2019’dan beri çoklu cihaz desteğini etkinleştirmek için çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların aynı anda dört cihaza kadar uygulamaya erişmesine izin veriyor. Yakın geçmişte çevrimiçi olarak yeni eklemeyi detaylandıran ekran görüntüleri sızdı. Bu da testin son aşamasında olduğunu gösteriyor. WhatsApp Head Will Cathcart, WABetaInfo ile paylaşılan mesajlarda bazı detayları ortaya çıkardı. Yeni ekleme önümüzdeki bir veya iki ay içinde genel beta sürümünde olacak.

YEDEKLEMELERDE DE UÇTAN UCA ŞİFRE

WhatsApp çoklu cihaz desteği kullanırken uçtan uca şifrelemeyi etkinleştirmenin yanı sıra; uçtan uca şifreli yedeklemeler getirecek. Genel beta test kullanıcıları için ne zaman kullanıma sunulacağına henüz belli değil.

WhatsApp, uygulamasında uçtan uca şifreli iletişim deneyimi sunmak için Signal’in şifreleme protokolünü kullanır. Ayrıca Google Mesajlar da dahil olmak üzere rakipler, dijital aktivistler tarafından dile getirilen gizlilik endişelerini gidermek için aynı koruma yöntemini benimsedi. Bununla birlikte, uçtan uca şifreleme platformlarda izlenebilirliği sınırlıyor.

Exit mobile version